Savisaar kooseluseaduse eelnõust: olen neutraalsel seisukohal

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Erik Prozes

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles Kuku raadio saates «Linnatund», et Riigikogus arutlusel olev sooneutraalse kooseluseaduse eelnõu osas Keskerakond ühist seisukohta ei kujunda. Linnapea isiklik seisukoht antud teemal on jääda küsimuses neutraalsele seisukohale.

Linnapea ütles, et sooneutraalse kooseluseaduse eelnõu osas ta seisukohta ei kujunda. «Mina olen selle seadustamise suhtes täiesti üheselt neutraalsel positsioonil. Kui vaadata Keskerakonna fraktsiooni, siis seal on nii pooldajaid kui vastaseid, aga ka neutraalseid,» ütles Savisaar.

Linnapea hinnangul on täna Eesti poliitikas palju olulisemaid valdkondi, milles erakonnal tuleb ühine seisukoht kujundada. «Ma ei usu, et see konkreetne eelnõu nende teemade sekka kuulub. Ilmselt jätab fraktsioon selle otsustamise kohustuse vabaks, aga küllap sel teemal tuleb veelgi arutelusid,» jättis Savisaar otsad lahtiseks.

Kui Kuku raadio «Linnatunni» saatejuht Hindrek Riikoja küsis täpsustavalt, mida neutraalne seisukoht Savisaare jaoks isiklikult tähendab («Kas teil on pigem ükskõik» - küsis Riikoja), vastas Savisaar, et nõustub sellega. «Ma ei hakkaks selle poolt ega ka vastu võitlema. Usun, et nii või teisiti, kui see reguleeritakse, siis sellega probleem lahendatakse. Igasugune lahendus on parem, kui see, et lahendust ei ole.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles