Videolugu: vennad Korbid räägivad Tallinna linna juhtimisest

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakondlastest Tallinna kesklinna vanem Mihhail Korb (33) ja Tallinna linnavolikogu liige Nikolai Korb (30) jagasid Postimehe Tallinncity portaaliga oma ideid pealinna arenguküsimustes.

Vennad Korbid rääkisid, kuidas sai alguse nende poliitiline tee ning kes on sel teel neile suurimaks eeskujuks. «Ma olen juba ammu mõelnud sellega alustada, aga varem ei olnud selleks võimalust. Olid ühed ja teised asjad, millest nüüd olen vabaks saanud ja hakanud rohkem mõtlema riigist ja meie linnast,» rääkis Nikolai Korb.

«Ma arvan, et võtmeisik selles küsimuses on meie isa, kes on terve elu poliitikaga tegelenud ja meile eeskujuks olnud. Eks sealt need mõtted on tulnud - nii olen täna mina tööl linnasüsteemis ja Nikolai volikogu liikmena,» ütles Mihhail Korb.

Nikolai Korbi sõnul hetkel ta poliitilisi ambitsioone kõrgele ei sea, vaid tahab jätkata tööd linnavolikogus. «Ikka see on eesmärk, et oma mõtted ja ideed siin linnas ellu viia.»

Mihhail Korb on seadnud eesmärgiks seista nende ideede eest, mida ka erakond oluliseks peab. «Paika on pandud väga suured ja olulised projektid, mis võtavad realiseerumiseks aastaid. Siis, kui need kord valmis, võib jalutada uhkelt ja olla kindel, et pole mõttetult tööl käidud.»

Kristiine linnaosa eest seisev Nikolai Korb toob välja kaks seal valitsevat olulisemat probleemi, milleks on lasteaiakohad ja haljasalad. «Inimeste arv linnas suureneb ja sellega koos laste arv. Lasteadu on juurde tarvis,» rääkis Nikolai Korb.

Mihhail Korbi sõnul on kogu kesklinna jaoks suurim väljakutse see, kuidas tuua kohalikke elanikke sellesse linnaosasse. «Peaksime tooma vanalinna tegevusi, mis on suunatud tallinlastele, mitte üksnes turistidele.»

Suurematest projektidest, mis kesklinnas lähitulevikus arendamist vajaksid, toob Mihhail Korb välja Keskturu.

Juttu tuleb ka sellest, kuidas vennad Korbid vabal ajal aega veedavad ning kui palju teevad nad siis juttu poliitikast.

Vaata lähemalt videointervjuust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles