Kalamaja buum: ühetoalise pisikese korteri eest küsitakse ligi 90 000 eurot

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ehitusplatsid. Vana-Kalamaja 21.
Tallinna ehitusplatsid. Vana-Kalamaja 21. Foto: Mihkel Maripuu

Maailma hipsterilinnakute tipus trooniv Kalamaja ootab paksu rahakotiga ostjaid: väikese ühetoalise korteri eest tuleb välja käia 80 - 90 000 eurot. «Elan Kalamajas, see kõlab mõne inimese meelest täna piisavalt hästi, et maksta kõrget hinda,» rääkis kinnisvarafirmade liidu juhatuse esimees Peep Sooman.

Populaarsest kinnisvaraportaalist kv.ee leiab Kalamaja väikese korterite kohta muljetavaldava hinnaga pakkumisi: ehitatavasse majja Vibu tänaval saab ühetoalise 33,1m2 korteri soetada 89 000 euroga, 1-toalise eest Graniidi tänaval tuleb välja käia 81 500 eurot. Uus-Kalamaja tänavalt leiab renoveeritud ühetoalise 27m2 hinnaga 55 000 eurot ning selles valguses tundub ühetoaline korter 25m2 Kopli tänaval , millel hinnaks 42 000 eurot või 20m2 ühetoaline 35 000 euroga vaat et suisa sooduspakkumisena.

Miljööväärtuslikuks piirkonnaks on Kalamaja muutunud Soomani hinnangul sisuliselt, mitte vormiselt. «Hinnavahe muude piirkondade korteritega on kujunenud lubatult suureks,» möönis ta.   «Kalamaja spetsiifiline koht, pakkumisi vähe. Sinna korteri ostjad teevad palju emotsioonioste. Õunapuuaed ja puukuur hoovis pole aga ratsionaalne põhjus maksta korteri eest 40% rohkem,» sõnas ta.

Soomani sõnul pole Kalamaja fänne palju, see seltskond on piiratud. «Üldiselt on see kontingent, kes ostab korteri laenuraha eest. Kui turg seisma jääks oleks, Kalamajja kalli hinnaga korteri ostnud probleemi ees – sellise raha eest nad oma kinnisvara müüdud ei saaks. Siis hakatakse ostutehinguid ratsionaalselt tegema,» rääkis Sooman.

 

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles