Eesti tsirkus näitab end rahvale

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omatsirkus andis märtsis Tartu sadaamteatris etenduse "Uneskõndijad".
Omatsirkus andis märtsis Tartu sadaamteatris etenduse "Uneskõndijad". Foto: Margus Ansu

Eesti tsirkuseartistid astuvad homme, 17. aprillil kell 19  KUMU auditooriumis rahva ette suurejoonelisel galakontserdil. Nädalavahetusel toimuvas OMAtsirkuse töötoas saab aga igaüks ka ise trikitamist proovida.

Galakontserdi kui kahetunnises ainukordses programmis esineb ligi 50 artisti. Nende seas Kaur Kivilo, Kreete Tarmo, Johanna Terasmees (OMAtsirkus); Ireen Peegel, Kaupo Pilder,  Priit Peetris (Tsirkusestuudio Folie); Lembi, Lemme, Aita ja Vello Vaher (Tsirkusekool); Lizeth Valme, Grete Gross (Lahti Tsirkusekoolist);  Meelis Kubo, Aivar Minumets, Charlekas (Mustkunstnike Liit) ning klounid Piip ja Tuut.

Mängleva kergusega astuvad publiku ette žonglööride ja õhuakrobaatide grupid, monoratturid, artistid trapetsil, kangal või hiina mastil. Programmis on omal kohal nii mustkunst kui hea huumor. Kava aitab muusikaliselt siduda legendaarne ansambel «Kriminaalne Elevant»

Külalistena astuvad üles ETA tantsustuudio, Dan le Man (Austraalia) ning Miky Hidalgo Morriss (Hispaania). Õhtu seob tervikuks Terje Bernadt (Folie).

Nädalavahetusel, 20. aprillil kell 16 toimub aga OMAtsirkuse saalis (Kopli 25) Tsirkusering. Seal saab näha  peamiselt laste ja noorte etteastetest koosnevat galaetendust, kus esinevad erinevad tsirkusestuudiod ja akrobaatikakoolid - Tsirkusestuudio Folie, OMAtsirkus, Partnerakro, Westholmi tsirkusering jpt.

Pärast etteasteid, kell 18 – 19 on kõik suured ja väikesed vaatajad oodatud OMAsaalis proovima noorte artistide ja treenerite juhendamisel trikke ja harjutusi mida tsirkuses õpitakse. Näiteks õhuakrobaatikat (kangas, trapets), žongleerimist (pallid, kurikad, rõngad, rätikud, diabolo), ronimist hiina mastil või teha akrobaatikat koos esinejatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles