Renoveeritud Hotell Palace avab uksed juuni lõpus

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotell Palace.
Hotell Palace. Foto: Hotell Palace

Tallinna üks vanimaid ja esinduslikumaid hotelle Hotell Palace avab peale põhjalikke renoveerimistöid taas uksed käesoleva aasta suvel, 26. juunil.

Hotell Palace’i opeeriva TallinnHotelsi tegevjuhi Ain Käpa sõnul on üle 70 aastase ajalooga hotell saanud uue sisekujunduse ja laiendatud on konverentside korraldamise ning saunakeskuse võimalusi. «Seejuures on peatselt avatavas äriklassihotellis säilitatud selle klassikaline atmosfäär ka pärast põhjalikke renoveerimistöid,» lausus Käpp.

Hotellis on kokku 79 numbrituba, mis on varasemast avaramad ning sisekujundus on elegantne ja inspireeritud tunnustatud Eesti maalikunstniku Konrad Mäe töödest. Hotelli soklikorrusele on ehitatud treeningsaal, bassein ja saunakompleks. Nii konverentsi kui ka pidulike bankettide korraldamiseks paikneb esimesel korrusel seminariruum, mis mahutab kuni 75 inimest.

Käpa sõnul on Tallinnas Vabaduse väljakul asuv värskete ruumilahendustega Hotell Palace tugev nelja tärni hotell, kus avatakse 20. augustil tipptasemel peakoka Rene Uusmehe juhtimisel ka uus restoran Konrad.

Hotell Palace’i hoone on valminud 1937. aastal ning oli Tallinnas esimene hoone, mis ehitati spetsiaalselt hotelliks. Nõukogude okupatsiooni ajal hotell natsionaliseeriti ning 1959. aastal ehitati hotellile juurde Pärnu maantee poolne tiib. Hoone viimane täielik renoveerimine toimus 1989. aastal.

EfTEN Kinnisvarafond omandas Hotell Palace’i 2013. aasta veebruaris Scandic Hotels AB-lt ja on tänaseks projekti investeerinud kümme miljonit eurot. EfTEN Capitali juhatuse esimehe Viljar Arakase sõnul on Hotell Palace üks tugevaima emotsionaalse väärtusega investeeringuid ettevõtte portfellis.

«Ajaloolise Hotell Palace’i kaasajastamine on auküsimus ja anname koos operaatoriga kindlasti parima, et kinnistada Hotell Palace Tallinna konkurentsitihedal hotelliturul,» sõnas Arakas.

Ehituse peatöövõtja on Oma Ehitaja ning renoveeritud hotelli arhitektiks on R. Valk Arhitektuuribüroo ning sisearhitektiks Vaikla Disain.  

Hotell Palace'i omanikud on EfTEN Kinnisvarafond ja Esraven AS. Hotelli operaator on TallinnHotels, kelle kaubamärgi alla kuulub viis hotelli Tallinna südames: Savoy Boutique Hotell, Hotell Palace, Hotell Bern, Hotell Taanilinna ja City Hotel Portus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles