Fotod: Dvigateli tootmishoonest on alles vaid kolmandik

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel alustati Ülemiste Citys endise Dvigateli tootmishoone välisfassaadi lammutamist ning eile hilisöösel toimunud mahuka lammutustöö järel on 16 000-ruutmeetrisest hoonest alles vaid kolmandik.

«Lammutamine on edenenud väga jõudsalt ja ilma suuremate takistusteta,» sõnas Ülemiste City linnakut arendava Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimees Gert Jostov. «Viimane, madalam osa hoonest, lammutatakse maha suvel, kui sealt on lahkunud viimane rentnik. Tööde lõppkuupäevaks on planeeritud käesoleva aasta august.»

Vahepealne aeg kulub Gert Jostovi sõnul väiksemateks lammutustöödeks ja ehitusjääkide äraveoks, mida korraldatakse eelkõige öösiti ja nädalavahetustel, et võimalikult vähe häirida muud liiklust ning tagada hoone ümbruses ohutus. Suuremate tööde ajal suunatakse liiklus Suur-Sõjamäe tänavalt ümber Valukoja, Ääsi ja Lõõtsa tänavale.

Lammutatav hoone ehitati ajavahemikul 1979-1983. Nõukogude ajal asus seal Dvigateli sõjatehase salajane metallitööstus. Maja oli viiekorruseline, 300 meetrit pikk ning lammutatavat pinda oli seal kokku umbes 16 000 ruutmeetrit.

Hoone alusele maa-alale on esialgu kavas rajada parkimisala laiendus kokku umbes 200 autokohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles