Pirita ja Pikakari rannad saavad rahvusvahelise kvaliteedimärgi

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikakari rand.
Pikakari rand. Foto: Peeter Langovits

14. aprillil tegi Rahvusvahelise Keskkonnahariduse fondi FEE žürii otsuse tunnustada kahte Tallinna supelranda - Pirita ja Pikakari ökomärgisega «Sinilipp».

««Sinilipp» on rahvusvaheline tunnustus Pirita ja Pikakari randade keskkonnaseisundile ja teenustele, mis näitab randade kõrget kvaliteeditaset,» ütleb abilinnapea Arvo Sarapuu.

Tema sõnul nõuab ökomärgise saamine palju pingutusi, kuid teenuste kõrge kvaliteet ja puhas keskkond on palju tähtsam ja väärtuslikum. «Kui Pirita rand on oma hästi arenenud taristuga tuntud nii Tallinnas kui ka mujal, siis Pikakari on kõige uuem supelrand, mis ametlikult avati alles 2007. aastal,» sõnab abilinnapea.

Pikakari rannavesi on abilinnapea sõnul üks puhtamaid Tallinnas, rand asub ilusas kohas kauni vaatega Tallinna kesklinnale ja Piritale, hooajal töötab bussiliin nr 59, seal on suur parkla ja sinna viib kergliiklustee.

Ökomärgis Sinilipp tähendab, et supelranda haldav kohalik omavalitsus täidab 32 keskkonnakriteeriumi, sealhulgas tagab randades peale vee puhtuse ja vajalike kommunikatsioonide ka keskkonnasõbralikud ja -hariduslikud tegevused. Sinilipu kriteeriumid, eriti suplusvee osas on rangemad kui Euroopa Liidu suplusvee direktiiviga kehtestatud normid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles