Tallinlased saavad liinilaevaga Aegnale tasuta

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ja Aegna vahet Kihnu Veeteede laev Vesta.
Tallinna ja Aegna vahet Kihnu Veeteede laev Vesta. Foto: Küllike Rooväli

Tallinna linnavalitsus esitab linnavolikogule määruse eelnõu, mille kohaselt saavad tallinlased isikustatud ühiskaardi alusel laevaliinil Tallinn-Aegna-Tallinn tasuta sõita.


«Tallinlastele Tallinn-Aegna-Tallinn liinil tasuta sõidu õiguse andmisega soovime soodustada inimeste looduses viibimist ja Tallinna linna territooriumiks oleva Aegna saare külastamist,» ütles abilinnapea Taavi Aas.

Määrusega kehtestatakse sõidupiletite hinnad ja sõidu eest tasumise kord avaliku liiniveo laevaliinil Tallinn-Aegna-Tallinn. Tallinlase tasuta sõidu õigust tõendavaks dokumendiks on isikustatud ühiskaart koos isikut tõendava dokumendiga. Lisaks tallinlastele saavad tasuta sõidu õiguse kõik eelkooliealised lapsed, puudega lapsed, sügava puudega 16-aastased ja vanemad isikud ning sügava või raske nägemispuudega isikud ja nende saatjad.

Teistele maksab edasi-tagasi täispilet kuus eurot ning ühe suuna täispilet neli eurot; sooduspilet vastavalt 3.80 ja kaks eurot ning jalgratta veoks edasi-tagasi pilet 1.90 ja ühe suuna pilet 1.20. Sooduspiletit saavad kasutada õpilased, 65aastased ja vanemad isikud ning represseeritud ja nendega võrdsustatud isikud.

Piletimüük laevas algab 30 minutit enne reisi algust. Edasi-tagasi sõidupileteid on võimalik osta ainult AS Kihnu Veeteed veebikeskkonnas www.veeteed.com. Laevas edasi-tagasi pileteid ei müüda. Pileteid müüakse kuni 30 päeva ette. Kohapeal saab maksta nii sularahas kui ka kaardiga, ühiskaardil oleva raha eest pole piletit võimalik osta. Tallinlase sõidusoodustust kasutades sõitu veebilehel ette broneerida ei saa.

Tallinn-Aegna-Tallinn liinil kolmeks navigatsioonihooajaks koos laevaga vedaja leidmiseks korraldatud avaliku konkursi võitis AS Kihnu Veeteed laevaga Vesta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles