Video: Õllesummeril esineb maailma tuntuim The Beatlesi tribuutbänd

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Promopilt

Legendaarsete biitlite neliku tribuutbänd, 34 aastat maailma vapustanud The Bootleg Beatles esineb 12. juulil Õllesummeril.

Äravahetamiseni sarnane nii originaali imiteerimises kui laulumaneerilt on The Bootleg Beatles andnud üle 4000 kontserdi üle maailma ning pälvinud suurima võimaliku tunnustuse nii publikult kui kriitikutelt.

Tänavu möödub 50 aastat beatlemania algusest. The Bootleg Beatles on popkultuuri megastaari pärandi ainuke ülemaailmselt tunnustatud elushoidja. Bändi livekontserdid on jäljendamise tippkvaliteet ning The Bootleg Beatlesi viieosalise kontsert-show käigus kõlavad biitlite kõik suurimad hitid.

1980. aastal Londonist tuule tiibadesse saanud projekt oli esimene suur tribuutbänd, mis vallutas ülikiirelt ning tohutu menuga nii endise NSV Liidu, India kui Lähis-Ida kontsertsaalid. 1984. aastal tuuritas The Bootleg Beatles USAs. 1990ndatel esines bänd juba suurimatel Euroopa areenidel nagu Wembley Arena ja Glastonbury festivalil. The Bootleg Beatles on esinenud koos David Bowie, Paul McCartneyga, Elton Johni ja paljude teiste megastaaridega. Samuti esinesid nad inglise kuninganna Elizabeth II 40. juubelipidustustel Buckinghami palees.

Bändi algkoosseisust on tänaseks alles Georg Harrisoni jäljendav Andre Barreau. John Lennonit, Ringo Starri ja Paul McCartneyt jäljendavad mehed on ajapikku muutnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles