Lugeja nuriseb: vanalinnas pole prügi kuhugi visata!

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Tallinna vanalinnas asuv baar oli prügikastipõua lahendanud kaugel silma torkava punase plastikämbriga.
Üks Tallinna vanalinnas asuv baar oli prügikastipõua lahendanud kaugel silma torkava punase plastikämbriga. Foto: Lugejapilt

Tallinncity poole pöördus pahane lugeja, kelle meelest pole jalutajaid täis Tallinna vanalinnas piisavalt prügikaste.

«Käisime perega nädalavahetusel vanalinnas. Tulime Balti jaama poolt, ostsin lapsele jäätise ja pärast selgus halb üllatus: ümbrispaberit pole kuhugile visata!  Põhilises turismipiirkonnas nagu vanalinn seda on, võid läbi käia hulga tänavaid ilma, et prügikasti leiaks. Alles Nukuteatri juures olid mõned prügikastid. See seletab, miks tänavad on täis paberinutsakuid, suitsukonisid ja pudeleid. Lihtsalt vastik vaadata! Miks linn ei paigalda vanalinna piisavalt prügikaste?»

Vastab Ago Vill, Tallinna Kommunaalameti hooldusosakonna juhataja:

Kommunaalameti hooldusel on  Harju tänaval 4 prügikasti ,Vabaduse väljakul  6,  Harju tn haljasalal 13, Vana-Posti tn purskaevu juures 3 ja Falgi tn  ääres 1  prügikast, kokku  27 prügikasti. Kõne all oleval marsruudile on kesklinna valitsuse poolt paigaldatud 5  prügikasti (mahuga 110 liitrit), mis asuvad järgnevates kohtades:  2  Balti jaama tunneli juures, 1 Patkuli  trepi jalamil, 1 Nunne tn 18 juures ja 1 Nunne tn 16 juures. 

Kokku on vanalinna põhimarsruutidel selliseid jäätmemahuteid praegu 20 tükki ja neid hooldab kesklinna valitsus.  Alates 1. maist, kui on turiste tuleb rohkem, lisandub veel 7 samalaadset prügikasti. Lisaks  on linnaosa valitsuse poolt kokkuleppel majaomanikega paigaldatud  20 väikest (15 liitrit) majaseintele kinnitatud  prügikasti. Lisaks eeltoodule lisanduvad veel kohvikute omanike poolt  paigaldatud prügikastid, mis toitlustusettevõtte juures olema peavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles