Semiosalong ERROR: Jaanika Juhanson. Viga teatris. Võimatused ja võimalused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Semiosalongi error´ile pühendatud seerias astub üles lavastaja ja teatriõppejõud JAANIKA JUHANSON, kes arutleb isikliku lavastamiskogemuse näitel, kas teatris on vigu ja kui, siis milleks neid tarvis on.



Jaanika Juhanson on vabakutseline lavastaja, kes lõpetas Tartu Ülikooli teatriteaduse eriala 2004.a ja TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia lavastaja eriala 2007.a. Lavastanud peamiselt Rakvere Teatris, aga ka NUKUs, Ugalas, Raadioteatris, Kanuti Gildi SAALis jm. 


2009-2013.a töötanud TÜ Viljandi Kultuuriakadeemias õppejõu, etenduskunstide osakonna juhataja ja teatrikunsti programmijuhina. 


Hetkel TÜ VKAs etenduskunstide lektor ja Tallinna Ülikooli kultuuride uuringute õppekava doktorant



***



Semiosalong on Eesti Semiootika Seltsi egiidi all tegutsev mitteformaalne seminarisari, mille iga seminari juhendab erinev semiootik, kunstnik või mõne ala spetsialist. Sarja eesmärk on tekitada semiootilisi diskussioone olulistel teemadel, populariseerides semiootikat teaduse ja analüüsimeetodina. Tallinnas toimub Semiosalong kevadel 2014 esmaspäeviti Von Krahlis ning Tartus üle nädala kolmapäeviti Arhiivis. 



Semiosalong Tallinnas tänab Von Krahli meeskonda ja Tallinna Ülikooli Kunstide Instituudi muusika osakonda.



Illustratsioon: Forced Entertainment, Showtime (1996), Richard Lowdon © foto Hugo Glendinning



Lisainfo



Tallinnas Kristin Orav


hello.kritu@gmail.com


Tartus Piret Karro


Piret.karro@gmail.com



semiosalong.blogspot.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles