Tea Tammelaane näitus "Taburet & 50"

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kastellaanimaja galeriis saab juba sellest  nädalavahetusest alates mõnusasti istet võtta. Kunstnik Tea Tammelaan tähistab oma poole sajandi juubelit väikse lustaka näitusega „Taburet & 50“.

Taburettidest üks osa on Tea uudislooming - viimaste kuude jooksul valminud katsetused erinevate vormide, konstruktsioonide, materjalide ja stiilidega. Taburet on hea väike ja kompaktne vorm, millega mängida ja vigurdada. Algus on paarkümmend aastat varasem ning väljas on ka Kunstiakadeemia lõputööna valminud taburet. Muuseumide kogudest välja toodud toolid on näited  varasemast loomingust eelmise sajandi lõpukümnendil.

Teine osa taburettidest on kunstniku isiklik kogu, mis on justkui uurimus või meeldetuletus, et mis ja missugune on taburet olnud. Valik näiteid mitmesugustest tüüpidest ja vormidest on kogunenud selle näituse tegemise käigus. Mõned istmed on parandatud, puhastatud või uuesti vormitud, teised on nii, nagu leitud. Taaskasutuse mõnus hõng on sees kogu näituseruumis.

Galeriis on väljas 50 taburetti ja mõned toolid. Taburetid teostas materjalis TORE OÜ. Teostamist aitasid finantseerida KULTUURIMINISTEERIUM ja EESTI SISEARHITEKTIDE LIIT.

Näituse külastajatel on lubatud taburetile toetumist ka oma keha peal järgi proovida ja miks mitte ka oma lemmik valida.

Näitus on avatud 11.04 – 19.05.2014 K-P 11.00 – 17.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles