Mupo loodab Priisle metsa risustaja tabada

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval avastasid mupo patrulliosakonna inspektorid Priisle tee äärsest metsast ulatusliku risustuse.


Metsa serva oli loobitud nii vanu mööbliesemeid, ehitusprahti, rattarehve kui ka olmeprügi. Patrulliosakonna vaneminspektor Aleksandr Kuke sõnul oli olukord kole.

«See on ebanormaalne ja uskumatu, kui vastutustundetult inimesed käituvad,» ütles prügihunnikuid inspekteerinud Kukk. «Jäätmete äraandmine ei ole kulukas. Igas linnaosas on oma jäätmejaam, kuhu mõistliku hinna eest jäätmeid üle anda saab. Rehve füüsilistelt isikutelt võetakse vastu tasuta. Kui inimene on sõitnud metsatukka, siis on tal ilmselgelt võimekus sõita ka jäätmejaamani. Täiesti vastutustundetu käitumine. Seda enam, et Pirita jõe ürgoru ja kaitseala vahetus läheduses asuv metsaala on linnaelanike üks meelis puhkealasid, kus käiakse suvekuudel puhkamas, jalutamas ja sportimas.»

Õnneks oli prügi hulgas piisavalt tõendusmaterjali menetluse alustamiseks. Kui menetlust alustatakse Tallinna linna heakorra eeskirja vastu eksimisel, siis ootab risustajat rahatrahv kuni 400 eurot. Kui kohaldatakse eksimist Jäätmeseaduse sätete vastu, siis võib seaduserikkujale määrata rahatrahvi kuni 800 euro ulatuses.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles