Foto: selline saab olema uuendatud Kosmose kinosaal

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Promopilt

Kino Kosmos saab uuenduste käigus uusima IMAXi laiekraan-tehnoloogia  ja kvaliteetsee helisüsteemi. Uksed plaanib meelelahutuskeskus avada käesoleva aasta lõpus.

«See saab olema mitte lihtsalt kinomaja, vaid ka kultuuri- ja hariduskeskus laste ja noorte jaoks, samuti ka turistimagnet,» sõnas kino Kosmose juht Tatjana Tolstaja. Hetkel tegutseb maailmas enam kui 837 IMAX laiekraantehnoloogiaga varustatud kinomaja 57 riigis. Kino Kosmos on esimene kinosaal Balti riikides, kuhu selline unikaalne süsteem tuleb. Suures saalis asuva ekraani mõõt on 300 ruutmeetrit.

Uuendatud Kosmose kinos saab näha sisukat kinoprogrammi, külastada luksuslikku restorani ning põnne ootab mängude ja mitmesuguste harivate programmidega varustatud lastetuba. Lisaks sellele luuakse kinos mugavad tingimused ka puuetega  inimestele.

10. märtsil 1964. aastal avatud Nõukogude Liidu esimene panoraamkino on projekteeritud Ilmar Laasi ja Udo Ivaski poolt. Tollel ajal ulatus ekraani suurus 228 ruutmeetrini. Kohalviibimise efekti saavutati 9-kanalise heli abil, mis kostus saali 96-st kõlarist.  See oli tolle aja kõige suurem ja kaasaegsem kinosaal Balti riikides. Aastal 1997 tunnistati kinomaja Kosmos kultuurimälestiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles