Tänavapesu hooaeg algas fotograafide täispritsimisega

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nii mõnegi kaameramehe jalad said märjaks, kui linnapea Edgar Savisaar avas ühe tänavapuhastusauto kraani, millega kuulutati Tallinna suur tänavapesukampaania avatuks.


Kuigi puhastusmasinad on juba tükk aega Tallinna tänavatel ametis olnud, algab suur pesemisaktsioon täna, kinnitas abilinnapea Kalle Klandorf.

«Eks me oleme varasematel päevadel ka juba tänavaid puhastanud ja kastnud. Aga homme algab meil heakorrakuu, mis kestab 15. maini ja me mõtlesime, et teeme tänavapuhastustehnikaga sellise ühisstardi ja hakkame tänavate pesemisega kesklinnast peale,» ütles Klandorf Tallinncityle.

Tallinna pesupäeva alustasid korraga kõik kommunaalameti lepingupartnerite tänavapuhastusfirmade pesemismehhanismid. Koristuseks sobivate ilmade jätkumisel on põhitänavate puhastamine plaanitud lõpetada suures osas aprilli viimasel nädalal. Kõrvaltänavate, parklate ja teemaa haljasalade korrastamine lõpetatakse hiljemalt 1.maiks. Lepingu kohaselt teostatakse kevadkoristuse käigus survepesu kõikidel linna põhitänavatel ja teerajatistel.

Tänavapuhastuse ASi juhataja Vello Kink ütles, et tänavune talv oli selline, et sai kevadkoristusega varakult pihta hakata ning tänaseks on suurem sodi ära koristatud. Aga kõik suuremad teed pestakse tema sõnul veel hoolikalt üle.

Kommunaalameti lepingupartnerid alustasid tänavatelt talvise mustuse kokkukogumisega juba 20. veebruaril. Päevasel ajal puhastatakse kuivkogumisseadmetega ja imurmasinatega rentsleid. Esmajärjekorras on kokku kogutud talvised puistematerjalid põhitänavatelt ning ühissõidukite peatuste ootealadelt, kõnni- ja jalgrattateedelt.

Tänavu on kevadkoristuse käigus sõiduteedelt kokku kogutud 4015 tonni pühkmeid ning tänavate pesemiseks kasutatud 3986 kuupmeetrit vett. Koristustöid teeb üksteist imurit, üheksa mehhaanilist pühkimismasinat, kaheksa traktorit, viis kallurit ja 16 pesurit. Peale mehhanismide on väljas 25 käsitsitööbrigaadi, kokku 75 inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles