Sotsiaaldemokraadid on Pirita TOPi kõrval oleva ala täisehitamise vastu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TOPist linna poole jääv ala.
TOPist linna poole jääv ala. Foto: Heiko Kruusi/Linnaleht

Sotsiaaldemokraadid on vastu TOPi planeeringule ning toetavad ja tunnustavad Pirita Seltsi tegevust selle detailplaneeringu vaidlustamisel.


«Olenemata sellest, et nii Pirita elanikud, seltsid, mitmed eksperdid kui ka esimese astme kohus leiavad, et sellisel kujul ei peaks toimuma Pirita TOPi lähedase krundi arendus, üritab Tallinna linnavalitsus seda siiski läbi suruda,» selgitas Pirita halduskogu esimees Barbi Pilvre.

Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsioon on volikogu tasandil seisnud TOPi linnapoolse krundi täisehitamise vastu sellises mahus. Sotsiaaldemokraadid on veendumusel, et krundile peaks jääma puhkeala või kerkima mõni linnale vajalik unikaalobjekt. Linn peaks silmas pidama Rohelise pealinna ideed, mis väärtustab veel säilinud looduskeskkondi Tallinnas.

Täna arutab ringkonnakohus Regati pst 1/3/5 krundi planeeringut. Praeguseks on Pirita Selts kohtus Tallinna linna vastu jõudnud teise ringi. Esimese astme kohtus rahuldati Pirita Seltsi kaebus. Tallinna linn kaebas otsuse edasi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles