Veskimetsas rõkkab linnulaul

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldfaasanipaar
Kuldfaasanipaar Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Tallinna loomaaia asukad naudivad kevade hõngu: faasanikuked keerutavad ümber kanade, kured ja kotkad on keskendunult haudumas ning loomapojad sirguvad.

Kanada lagled ja hallhaned on tagumiste linnutiikide vahelised rohealad valju kaagatamise saatel platsikesteks ära jaganud ja pesitsema asunud. Nädala lõpus lasti tiikidele kõndima ka kaks hübriidset toonekurepoissi.

Troopikamaja ekspositsiooni jõudis loomaaia teatel Borneo saarelt pärit omapärane lendkonlaste sugukonda kuuluv, kuni 10 sentimeetri pikkuseks sirguv konnaliik.

Lumeleopard Deli on sööma hakanud ja kohaneb tasapisi. Amuuri tiigrid Piiga ja Pootsman vahetasid kohad: külastajate ette suurde ekspositsioonipuuri jääb nüüd mõneks ajaks Piiga.

Teisipäeval lendas varblast püüdnud raudkull antiloobimajja ja jäi sinna lõksu. Lind rõngastati ja lasti tagasi loodusesse.

Ninasarvikutüdruk Kibibi vaderi ASi Talot esindajad tõid kesknädalal ninasarvikutele mängimiseks kaks suurt punast poid ning nosimiseks õunapuuoksi ja viigimarju.

Keskkonnainvesteeringute Keskuse kaudu Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi raha toel ehitatavast keskkonnahariduse keskusest lääneväravas on üldehitajad lahkunud ja loomaaia tehniline personal läbis uute tehnoseadmete kasutamise koolituse.

Nädalavahetusel käisid TLSSi loomaaiasõbrad abiks kääbuskanade puuridesse liiva tassimas. Valmivas karakalide aedikus tasandasid nad pinnast ja värvisid seinu. Tallinna loomaaed on ka hea praktikabaas nii Kopli Ametikooli kui Räpina Aianduskooli ja Luua Metsanduskooli õpilastele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles