Pillak: Pääsküla gümnaasium vajab remondiraha, mitte põhikooliosa likvideerimist

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pääsküla gümnaasium.
Pääsküla gümnaasium. Foto: Tairo Lutter

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimehe Õnne Pillaku sõnul on Nõmme halduskogu liikme Rainer Vakra ettepanek Pääsküla gümnaasiumist riigigümnaasiumi tegemine huvitav mõte, kuid see tähendaks, et praegu lasteaias käivad lapsed ei pruugi saada kooliteed alustada oma kodukohas.


«Enne Pääsküla gümnaasiumi riigigümnaasiumiks tegemist tasub aru saada, mida see tähendab ja endaga kaasa toob,» ütles Pillak ning selgitas, et riigigümnaasium tähendab seda, et koolist saaks klassikaline gümnaasium, kus on 10.-12. klass ning põhikooli osa pannakse kinni.

«Ühe põhikooli sulgemine Nõmme linnaosas tooks endaga kaasa aga selle, et Nõmmel süveneks juba praegu probleemiks olev põhikoolikohtade puudus,» ütles Pillak.

«Mis saab tulevikus nendest lastest, kes täna käivad lasteaias ja mõne aasta pärast alustavad kooliteed? Mis on Rainer Vakra ettepanek neile lapsevanematele, kes mõne aasta pärast soovivad enda last panna Nõmmele algkooli? Et mingu Lasnamäele või Põhja-Tallinnasse, sest Nõmmel kohti ei ole? Või mis on ettepanek Nõmme koolijuhtidele, kes igal sügisel nuputavad, kuidas mahutada ära kõik õpilased, kes soovivad nende koolis oma kooliteed alustada? Et tehku veel üks paralleelklass juba olemasoleva kolme paralleelklassi kõrvale?» küsis Pillak.

«Mina olen seda meelt, et vähemalt üheksanda klassini saaks laps käia võimalikult kodu lähedal koolis, mis oleks kaasaegsete õpitingimustega, hea õpitaseme ja personaliga,» lisas ta.

Pillaku sõnul on Pääsküla gümnaasiumil peaaegu kõik need tingimused täidetud, puudu on vaid kaasaegne õpikeskkond. «Ja see on probleem, millele lahendus tuleb leida. Ja selle probleemi lahendus on lihtsakoeliselt öeldes raha. Nõmmel tuleb seista selle eest, et Tallinna linnaeelarvest eraldataks vahendid Pääsküla gümnaasiumi remondiks ning et Nõmme lapsed saaksid käia koolis oma kodukohas,» ütles Pillak.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles