McDonald'sis töötav neiu: noored võiks ise tööle minna, mitte vanematelt raha nuiata

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinncity käis kaameraga külas McDonald'sis töötaval Terjel, et uurida, kuidas ta tööga burgeriketis rahule jääb. Neiu julgutab eakaaslasi tööle minema ja ise raha teenima, selmet vanemate kulul elada. Tööd burgeriketis peab ta soodsaks just neile, kes kooli kõrvalt töötada tahavad. Teenistus sõltub koormusest, see jääb nelja-viiesaja euro kanti. Vaata videot!

Baltikumi juhtiv restoranikett McDonald’s käivitas ulatusliku kampaania, mille käigus luuakse peamiselt suvehooajaks pea 200 töökohta noortele. Statistikaameti andmetel oli Eestis mullu neljandas kvartalis tööta üle 12 000 noore, mis moodustab viiendiku kõigist töötutest.

Noortele suunatud atraktiivse kampaania eesmärk on vähendada aktiivsel suveperioodil tööpuudust noorte seas ning anda noortele perspektiivne töökogemus ühes maailma suurimas ettevõttes. McDonald’s loob töökohad ennekõike just suvekuudeks, mil paljud noored vajavad või soovivad õpingutest vabal ajal töötada.

McDonald’s tööjõuotsingu kampaania «Öökull, lõoke või lõokull?» kutsub noori üles kandideerima töökohale, valides ise, kui suure koormusega nad soovivad töötada, ning lähtudes nende isiklikest tööaja eelistustest: tööotsija on lõoke, kui eelistab töötada päeva esimeses pooles, ning öökull, kui tööind on suurim õhtutel ja öötundidel. Noorte kandidaatide puhul ei ole eelnev töökogemus kohustuslik, McDonald’s väärtustab pigem kandidaadi vastutustunnet, korrektsust ning kõrgtasemelisele teeninduskultuurile suunatud hoiakut.

Eesti Töötukassa teenusejuht Maiken Sõrg ütles, et Töötukassal on McDonald’s restoraniketiga ka varasem koostöökogemus. «McDonald’s on noorte jaoks hea võimalus esimese töökogemuse saamiseks, pandlik tööaeg ja –tingimused lubavad töötada ka kooli kõrvalt või teha hooajatööd suvevaheajal,» sõnas ta.

McDonald’s Eesti restoranides töötab täna ligi 550 töötajat erinevatest vanusegruppidest – keskmine restoranitöötaja on 23-aastane, restoranijuhataja 28-aastane ja kontoritöötaja 38-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles