Ohvrite öist unisust osavalt ära kasutanud sarivaras käis Tallinna kortereid pidi

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varas.
Varas. Foto: SCANPIX

Teisipäeval mõisteti Harju maakohtus kokkuleppemenetluse korras poolteiseks aastaks vangi 41-aastane Hellika K. seitsme varguse eest, mis olid toime pandud öisel ajal korteritesse, mille uksed olid lukust lahti ja mille elanikud magasid sügavat und.

Põhja ringkonnaprokurör Diana Helila selgitab, et kohtualust on varguste eest mitu korda karistatud, kirjutab tänane Õhtuleht.

Varasemate juhtumite põhjal võib prokuröri sõnutsi öelda, et Hellika on kindla käitumismalliga ja spetsialiseerunud lukustamata uste otsimisele, et vargile minna.

Näiteks mullu mais tungis ta Tallinnas Kaupmehe tänaval korterisse, mille uks oli lukustamata, ja kust võttis kaasa käekoti, dokumendid ja rahakoti 6500 euroga.

Hellika käis katsumas ka hostelite toauksi ning kui tal ühes vanalinna ööbimiskohas näkkas, varastas ta märkmikarvuti ja raamatutest pungil seljakoti kõrval veel tema jaoks ilmselt kasutu üleeuroopalise rongipileti.

Kõige nahaalsem Hellika käitumise puhul on siiski see, et mitu vargust pani ta toime ajal, kui ohvrid magasid.

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles