Hinge sümfoonia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

“Hinge Sümfoonia” on kontsert kahe kultuuri piirimail. Teil on unikaalne võimalus kuulata india muusikat, mängituna traditsioonilistel instrumentidel üheskoos sümfooniaorkestriga. Raagad ja talad on india meloodilised ja rütmilised kompositsioonid, mis harmoniseerivad inimest ümbritseva maailmaga. Sel kontserdil raagad ja talad ühinevad euroopa klassikalise muusikaga imeliseks hinge sümfooniaks, mis on täidetud mantrate helivibratsiooniga, vabastades mõistuse kõikvõimalikest muredest ja ärevusest.


Imelises muusikalises koosmängus ühinevad meisterlikud pühade veedalike
mantrate lauljad ja Üle-eestiline Noorte Sümfooniaorkester.

Esinejad:

Avram Livasov (Aditi-dukhaha)
Helilooja ja musikaalne geenius. Ta on tegelenud mantrate laulmisega igapäevaselt juba peaaegu kolmkümmend aastat, ülistamaks püha armastust hinge ja Jumala vahel. Oma kontsertidel Euroopas ja Aasias on Aditi-duhkhaha teosed pakkunud kuulajatele heldelt emotsioone ja hingelisi avastusi. Ta omab kõrget meisterlikkust ka traditsiooniliste rütmide ja raagade esitamises ning aitab kuulajal süüvida India iidsesse kultuuri, et see võiks puudutada nendegi südant. Teda peetakse üheks kolmest parimast mantrate lauljast Euroopas.

Kamo Grigorjan (Krishna-lila)

Helilooja kes hakkas muusikaga tegelema juba lapsepõlves. Praegusel ajal on ta oodatud külaline paljudel muusika-, kultuuri- ja vaimufestivalidel nii Euroopas kui Indias. Teda võib julgelt nimetada Põhja-India muusika suureks asjatundjaks, seda eriti bhadžana ja kirtana (mantrate laulmise) alal. Tema erakordne hääl on võlunud juba paljusid kuulajaid mitmel pool maailma

Ariel Telford (Akincana Krishna)
New Yorgis sündinud Ariel Telford ehk Akincana Krishna huvitus India filosoofiast ja vaimukultuurist juba teismelisena. 1998. aastal rändas ta Indiasse ning koges seal esmakordselt eheda pühendumusliku laulu ja pillimängu (kirtana) lumma. Sellest ajast peale on ta oma elu keskendanud pühendumuslikule muusikale. Ühes tuntud kirtana-lauljatega nagu Jahnavi Harrison, Gauravani, ja Acyuta Gopi on ta nüüdseks esinenud mitmel pool maailmas ning osalenud ka legendaarse Aindra Dasa paljudel lauluõhtutel Vrindavanas (Indias).

Üle-eestiline Noorte Sümfooniaorkester (ÜENSO)

On paindliku koosseisuga projektorkester,kus mängivad muusikaakadeemia tudengid, noored profаmuusikud ja muusika koolide õpilased.Orkester alustas tegevust 1995.a. ja annab aastas u.15-20 kontserti mitmekesiste põnevate kontsert-kavadega. ÜENSO on esinenud paljude tuntud dirigentide, kooride ja solistidega, osalenud olulistel muusikafestivalidel ning kontserte andnud ka Saksamaal, Venemaal ja Soomes, orkestri repertuaaris on palju suurvorme, aga ka filmimuusikat, eesti muusika palu jpm.ÜENSO peadirigent on Jüri-Ruut Kangur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles