Galakontsert Opera Italiana

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galakontsert Opera Italiana
Galakontsert Opera Italiana Foto: Kultuurikava.ee

KAMBER ja STUDIO LIRICO esitlevad:


Studio Lirico solistide kontserdid



P 04. mai kell 17:00    
Musteade maja Valge saal
 


Galakontsert      
OPERA ITALIANA    



Kavas: Verdi, Puccini, Rossini, Cilea, Leoncavallo, Mozart


Aariad ja stseenid ooperitest „Don Giovanni“, „La Traviata“, „Boheem“ jm





Mattia Nebbiai (tenor, Itaalia)


Marko Kalajanović (bariton, Serbia), Jelena Kordić (metsosopran, Serbia)


Tomas Pavilionis (tenor, Leedu), Egle Sidlauskaite (metsosopran, Leedu),


Raimundas Juzuitis (bass, Leedu), Jevgeni Chrebtov (bariton, Leedu)


Dana Bramane (sopran, Läti), Raimonds Bramanis (tenor, Läti), Andris Ludvigs (tenor, Läti)


Maria Listra (sopran, Eesti), Heldur Harry Põlda (tenor, Eesti), Valter Soosalu (tenor, Eesti),


Andreas Väljamäe (bariton, Eesti), Alvar Tiisler (bariton, Eesti), Hanna-Liina Võsa (sopran, Eesti)



Marco Borroni (klaver, Itaalia)


Piia Paemurru (klaver, Eesti)



Õhtut juhib Hanna-Liina Võsa




Peale mitmeaastast koostööd tunnustatud Itaalia laulupedagoogi Paolo De Napoliga toob muusikateatrile keskenduv loominguline ühendus KAMBER sel kevadel kahel kontserdil publiku ette kõrgetasemelised ooperisolistid mitmelt poolt maailmast. Galakontserdil "Opera Italiana" astuvad üles maineka Itaalia laulupedagoogi Paolo De Napoli rahvusvaheliselt tunnustatud artistid - solistid Lucca Puccini Ooperifestivalilt Itaalias, Peterburi Studio Liricost, Tokyo Ülikoolist, Horvaatia Rahvusooperist, Serbia Rahvusooperist, Leedu Rahvusooperist, Läti Rahvusooperist ning noorte lauljate koolitamisele keskenduva Balti Studio Lirico lauljad. Ettekandele tulevad tuntud ja armastatud ooperiaariad ning -stseenid ooperitest „Don Giovanni“, „La Traviata“, „Turandot“, „Sevilla Habemeajaja“, „Trubaduur“, „Boheem“, „Talupoja au“ jt. Kontserdiga tähistatakse ühtlasi Balti laulustuudio (Baltic Studio Lirico) asutamist, mis pühendub Eesti, Läti ja Leedu noorte lauljate koolitamisele itaalia bel canto laulustiili vaimus. Kursus hõlmab endas vokaal-koolitust, stiiliõpetust ja näitlejameisterlikkuse tunde, laulustuudio juht on Paolo De Napoli.


6. mail Raekojas toimuval romansikontserdil "Bel canto" astuvad Tallinna Raekojas üles Studio Lirico lauljad Eestist ning mujalt, kavas on bel canto laulustiili eredamad teosed Schubertilt, Händelilt, Bachilt, Rossinilt ning klassikalised rahvalaulud erinevatelt maadelt, kust osalejad pärit on.



Mõlemal kontserdil juhatab õhtut Hanna-Liina Võsa.



Firenze päritolu Paolo De Napoli on tegutsenud laulupedagoogina paljude ooperimajade juures. Tema lauluõpilaste hulgas on soliste Müncheni riigiooperist, Pariisi ooperist, Glyndebourne’i ooperist, Madriidi Teatro Real’ist, Berliini riigiooperist, Metropolitan ooperist, La Scala ooperist Milanos ning


Tavahind 18 €
Õpilane/ tudeng/ pensionär 12 €


Uksed avatakse 16.30


Kestus 2h. 1 vaheaeg

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles