India klassikalise muusika suursaadik HARIPRASAD CHAURASIA kontsert

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India klassikalise muusika suursaadik HARIPRASAD CHAURASIA kontsert
India klassikalise muusika suursaadik HARIPRASAD CHAURASIA kontsert Foto: Kultuurikava.ee

Hariprasad Chaurasia - bansuri


Vijay Ghate - tabla


Krista Citra Joonas - bansuri


Jaak Johanson - tanpura




Sündinud 1938. aastal Allahabadis maadleja pojana, ootas Hariprasad Chaurasiat ees hoopis üks teine saatus. Tänaseks on ta maailmas kuulsaim ja tunnustatuim India muusik, keda riik on austanud ühe kõrgeima kunstniku tiitliga - Padma Vibhushan. Hariprasad Chaurasia annab kontserte üle terve maailma ja rõõmustab publikut oma bambusflöödi helidega, seades neid meisterlikult iidseteks raagadeks.



Raagad on India klassikalise muusika vorm, mis on pärimuslikult katkematult kestnud aastatuhandeid, esimesed kirjalikud allikad aga on 5000 aastat vanad. Tegemist on modaalse muusika vormiga, kus peamine osa põhineb improvisatsioonil traditsioonilistes kindlalt ette antud raamides. Erinevatele päeva- ja aastaaegadele vastavad erinevad meeleolud ja värvid, mis kehastuvad raagadeks.



On suur au jagada seda rõõmu ja kutsuda teid osa saama ainukordsest võimalusest kuulata suurmeister Hariprasad Chaurasiat kontserdil Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles