Süstaõnnetused põhjustas arvatavasti tugev lainetus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andineeme rand.
Andineeme rand. Foto: Postimees.ee lugeja

Kolme inimese hukkumise Kolga lahel süstamaratonil põhjustas tõenäoliselt tugev lainetus, kuigi korraldajate sõnul olid ilmastikutingimused võistluse läbiviimiseks rahuldavad.

Maratonil osalesid 38 süstal ligi viiskümmend võistlejat, kes kandsid määruspäraseid päästeveste, ent meri oli jahe, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Korraldajad üritasid tagada küll mereohutust, aga miinuseks võib öelda seda, et ei informeeritud merepäästega tegelevaid üksusi sellest üritusest, kuna ilm oli tõsiselt karm - laine kõrgus oli kaks kuni neli meetrit, tuul oli kuni kuusteist meetrit, et kui me oleks teadnud seda, oleks me saanud varem valmis olla selleks,» ütles Põhja prefektuuri piirivalvekapten Rene Hartõkainen, piirivalve seisukohast oleks võistlus pidanud ilmastikuolude tõttu siiski edasi lükatama.

Korraldajafirmale Puhka Aktiivselt oli see esimene maraton, süstamatku on küll korraldatud juba 1996. aastast, kuid seni polnud midagi juhtunud.

Meresüst on pikk ja suunakindel, ent mitte alati ei jõua ta lainetusele vastu panna, Tallinna ülikooli õppejõud, matkaekspert Mart Reimann ütles, et õnnetuse põhjustas arvatavasti külglainesse sattumine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles