Kohus säästis huligaanitsejaid pussitanud egiptlast vanglast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Harju maakohus säästis vanglasse minekust egiptlast, kes Tallinnas oma naistuttava kaitseks välja astudes pussitas kaht huligaanitsejat.

Kuigi kohus leidis täna, et 24-aastane Amir ületas enesekaitse piire ja on süüdi kannatanule raskete tervisekahjustuste tekitamises, piisab talle tingimisi karistusest. Nii tulebki Amiril kanda kahe aasta ja kaheksa kuu pikkune tingimisi vangistus kolmeaastase katseajaga.

Ühtlasi peab Amir tasuma sundrahaks ja erinevateks menetluskulude katteks üle 1500 euro, kannatanu moraalse kahju hüvitamiseks tuleb tal aga maksta 300 eurot.

Kriminaalasja eeluurimisel kogutud andmeil tekkis Eestis elaval egiptlasel Amiril mullu 4. mai õhtul Tallinnas Narva maanteel kioskijärjekorras seistes konflikt 31- ja 32-aastase mehega. Üks meestest sikutas Amiri abikaasat käekotist ja Amir läks teda korrale kutsuma. Seepeale tungisid aga see mees ja tema tuttav Amirile kallale ning peksid teda käte ja jalgadega.

Mahakukkunud Amir kasutas enesekaitseks taskus olnud nuga, põhjustades ühele ründajale raskeid käevigastusi, mispeale mehed lõpetasid Amiri peksmise. Seejärel aga lõi Amir teist meest kättemaksuks veel ühe korra noaga kõhtu, põhjustades talle eluohtliku vigastuse. Teist meest noaga lüües ei olnud Amir süüdistuse kohaselt enam hädakaitseseisundis ja pani toime kuriteo.

Amir tunnistas end kohtus süüdi ja kahetses juhtunut, kuid väitis, et tahtis end ainult kaitsta. Tema kaitsja vandeadvokaat Kadi Mägi leidis samuti, et Amir oli ka teist meest noaga lüües hädakaitseseisundis ja ei ületanud hädakaitse piire.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles