Tallinna päeval saab end taas proovile panna ülelinnalisel etteütlusel

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

15. mail kell 14 toimub Tallinna Ülikooli ruumides (Uus-Sadama 5) teist korda ülelinnaline Tallinna-teemaline etteütlus.


Etteütlust kirjutama on oodatud nii õpilased kui ka täiskasvanud, kes soovivad oma eesti keele oskust kontrollida ning ennast võistlusel proovile panna. Etteütluse korraldab Tallinna linnavalitsus koostöös haridusameti ja eesti keele õpetajate ainesektsiooniga.

Abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on etteütluse korraldajate sooviks rõhutada väärikal Tallinna päeval eesti keele tähtsust. «Igaühele peaks olema oluline kõneleda kaunist emakeelt ja osata oma mõtteid ladusalt kirja panna. Etteütlusele on oodatud igast rahvusest keele- ja kirjandushuvilised, kes soovivad hoida ilusat eesti keelt ning tunda rõõmu koos tegutsemisest,» märkis Kõlvart.

Etteütluse kirjutamisele eelneb pooletunnine seminar, kus korratakse üle edukaks soorituseks vajalikud põhitõed. Etteütluse teksti dikteerib tuntud ja populaarne Eesti kirjanik. Tööde parandamise ajal saavad osalejad kirjanikuga vestelda ning talle küsimusi esitada. Üritus lõpeb parimate autasustamisega umbkaudu kell 16.

Esmakordselt toimus ülelinnaline Tallinna-teemaline etteütlus 15. mail 2013, mil kirjanik Jan Kausi dikteeritud teksti kirjutas 220 inimest. Kaasa tegid nii õpilased, üliõpilased kui ka töötavad täiskasvanud, nii eesti kui ka vene keele kõnelejad.

Eelseisev etteütlus toimub ülikooli Tallinna saalis (Uus-Sadama 5, Mare maja II korrus, ruum M218). Kuna kohtade arv on piiratud, siis palutakse osalejatel kindlasti eelnevalt registreeruda. Seda saab teha Tallinna Haridusameti kodulehel
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles