Tallinna Loomaaia direktor pälvib vapimärgi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal.
Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal. Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

Linnavalitsus otsustas teha linnavolikogule ettepaneku omistada Tallinna Loomaia kauaaegsele teenekale direktorile Mati Kaalule linnapoolse erilise austusavaldusena vapimärk.


Tallinna Loomaaia direktor Mati Kaal (67) on populariseerinud loodusharidusliku tegevuse kaudu loomaaias loodus- ja keskkonnateadmisi, osalenud liigikaitse ja teaduslikes uurimistöödes ning pakkunud inimestele looduslähedases keskkonnas puhkamise võimalusi, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Taotluse anda Tallinna loomaaia direktorile Mati Kaalule kauaaegse töö ja pühendumise eest vapimärk esitas Tallinna linnapea Edgar Savisaar.

Tallinna vapimärk antakse füüsilistele isikutele linnapoolse erilise austusavaldusena. Vapimärk antakse autasustatavale kätte linnavolikogu esimehe ja linnapea poolt Tallinna Raekojas Tallinna linna päeval 15. mail. Taotlusi vapimärgi andmiseks on õigus esitada linnavolikogu komisjonidel, fraktsioonidel, linnavolikogu ja linnavalitsuse liikmetel ning linna ametiasutustel.

Vapimärke on antud alates 1997. aastast. Kokku on välja antud 21 vapimärki. Tallinna vapimärgi on pälvinud muusikud Neeme Järvi, Eri Klas ning Veljo Tormis, kirjanik Jaan Kross, maalikunstnik Olev Subbi, arhitekt Dmitri Bruns, ühiskonnategelane ja kunstnik Heinz Valk, Eesti Lähimineviku Okupatsioonide Muuseumi rajaja Olga Kistler-Ritso, president Lennart Meri, emeriitprofessor Mati Hint, näitleja Ita Ever, kultuuriajaloolane Jüri Kuuskemaa, poliitik ja ühiskonnategelane Edgar Savisaar, ajakirjanik Urmas Ott, president Arnold Rüütel, Eesti vabadusvõitluse ajaloo, ideede ja rahvuslike põhiväärtuste propageerija Jüri Uppin, lastekirjanik Ellen Niit (Kross), Vana Baskini Teatri kunstiline juht Eino Baskin, helilooja Arvo Pärt, Tallinna Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut ja Tallinna Prantsuse Lütseumi direktor Lauri Leesi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles