Vene Teater laguneb

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Vene Draamateater.
Pildil on Vene Draamateater. Foto: Liis Treimann

Tallinna Tehnikaülikooli professori Karl Õigeri ekspertiisist selgub, et Vene Teatri kaminasaali pööningul varisesid riputid ripplae peale ning kohati on laetalad suure mädanikkahjustusega.

Vene Teatril on saal, mida peetakse Eesti üheks kaunimaks, kuid 1920. aastatest pärit katus on seda ohtu seadmas, sest see lihtsalt lekib, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

See pole aga ainuke probleem, mis Vene Teatrit vaevab, vaatamata sellele, et aastatel 2003 kuni 2005 viis ehitusfirma Facio samas hoones läbi 115 miljoni krooni ulatuses ehitustöid.

20. mail viis teatri juhtkond läbi ekspertiisi TTÜ professori Karl Õigeri eestvedamisel.

Selgus, et ühe koha peal on kaminasaali pööningu lagi kokku varisenud ja riputid on kukkunud ripplae peale ning laetalad on kohati suurte mädanikkahjustustega, ohtlikus seisundis lae alla on kinnitatud stukkdekoor ning ei saa olla kindel, et lagi alla ei kuku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles