Pooleliolev Kultuurikatel ootab linnalt rahastust

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pooleliolev Kultuurikatel.
Pooleliolev Kultuurikatel. Foto: Martin Ilustrumm

Tallinnasse kerkiva Kultuurikatla hankemaksumus aastal 2010 oli kokku ligi 16 miljonit eurot. EASi toetus moodustas sellest umbes 3,5 miljonit. Nüüd ootab pooleliolev Kultuurikatel Tallinna panust ehk ülejäänud vajaminevaid summasid. 

«Oleme ka juba mõnda aega ootel, et saada kinnitus ja roheline tuli projekti lõpuleviimiseks. Vajaminevat raha ei oota mitte ainult Kultuurikatel,vaid ka meie kümned või sajad partnerid ja toetajad. Senini oleme saanud ehituseks kasutada umbes pool sellest, mis pidanuks,» rääkis SA Kultuurikatel juht Evelyn Sepp. «Oleme aga kindlad, et linn leiab vajaminevad vahendid ning järgmisel kevadel on hoone ehitus võimalik ka lõpetada. Jutt käib õige mitmest miljonist eurost,» märkis ta.

«On tõsi, et Kultuurikatel on suuremahuline kultuuriobjekt, mille suurim rahastaja on Tallinna linn. Ühtlasi on seda toetanud ka EAS läbi oma õige mitme projekti. Kaks rahastusprojekti on tänaseks lõppenud :  üht neist juhtis Eesti Arhitektuurikeskus, kes avab oma uksed juba aprillis - täpsemalt 23.aprillil ning teine on see, mida juhtisid linn ja Kultuurikatel, ning mis puudutas just loomemajandust,» selgitas Sepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles