Tallinna kaunistamine lilledega läheb maksma 97 000 eurot

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadlillede istutamine Tallinnas.
Kevadlillede istutamine Tallinnas. Foto: Silja Kaigu

Tallinna Keskkonnaamet tegi algust haljasaladele ja parkidesse kevadlillede istutamisega, esimene istutus tehti Viru ringi peenrale.Tallinna linnale lähevad lillepeenrad kokku maksma umbes 97 tuhat eurot. Hinna sees on nii taimed ja istutamine kui ka hooldustööd – väetamine, kastmine, rohimine, kobestamine.

Aprillikuu lõpuks istutatakse linna peenardele ja vaasidesse umbes 26 tuhat kirevaõielist võõrasema, meelespead ja kirikakart. Kevadlilled istutatakse Viru ringi peenrale, Pirita tee ja Narva mnt ristmikul asuvale peenrale, Estonia teatri juures olevale peenrale, Endla tänava ja Luise tänava ristmikul asuvale peenrale, Taani kuninga aias asuvale peenrale, Politseiaeda, Kanuti aeda, Tõnismäe haljaku peenrale, Jaama tn 14 juures asuvale peenrale, Tammsaare pargi servas olevale peenrale,  E. Vilde monumendi juures olevatesse vaasidesse ja 38  parkides ja haljakutel ning sõidutee eraldusribadel asuvasse vaasi.

Lisaks tärkavad mitmes kohas sibullilled –  nartsissid, hüatsindid, krookused, mis istutati maha juba eelmistel aastatel. Sibullilli saab imetleda Sõpruse pst, Kiige pargis, Merivälja tee 1 juures, Komandandi aias, Lembitu pargis, jm.

Pisut enne jaanipäeva vahetatakse võõrasemad, meelespead ja kirikakrad erinevate suvelillede vastu. Suvelilli istutakse 24 peenrale, 38 vaasi ja 16 lilleamplisse. Kokku istutatakse umbes 20 tuhat suvelille. Sel aastal istutavad kevadlilled ja suvelilled ning teevad nende hooldust Keskkonnahoolduse OÜ ja Kesklinna Pargid OÜ. Lilled õitsevad linnapeenardel 15. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles