Fotod: Tallinna laevatehas renoveeris 50ndatel ehitatud parvlaeva

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flekkeroy pärast renoveerimistöid.
Flekkeroy pärast renoveerimistöid. Foto: BLRT Grupp

BLRT Grupi koosseisu kuuluv Tallinn Shipyard lõpetas ettevõtte M Hjorteseth Shipping tellitud moderniseerimistööd parvlaeval Flekkeroy.

Tallinn Shipyardis veedetud aja jooksul muutus laeva väline ilme täielikult: kere ehitati ümber, interjöör läbis uuenduskuuri ning teostati värvimistööd. Peale tööde lõpetamist hakatakse parvlaeva kasutama materjalide, seadmete ja personali vedudeks Norra rannikuvetes.

«Meie jaoks osutus see projekt ainulaadseks mitmel põhjusel. Esiteks, tehtud tööde mahu tõttu, mis suurenes tunduvalt võrreldes esialgse plaaniga. Teiseks seoses protsessi eripäraga. Asi on selles, et tööde alguse ajaks ei olnud tellijapoolne ümberseadmestamise projekt veel valmis, seega ei olnud meil täit selgust tarnitavate seadmete montaaži kohta. Sellepärast tuli tööde ajal väga tihedalt suhelda nii konstruktorite kui ka seadmeid tarnivate ettevõtetega,» märkis Tallinn Shipyardi turundusdirektor Gabriel Avanesov.

«Parvlaev ehitati 1955. aastal ning tänaseks see enam ei täitnud norme ja nõudeid. Samas sobib laeva kere jätkuvalt meie eesmärkidega väga hästi, sellepärast otsustasimegi see moderniseerida ning mitte hakata uut laeva asemele otsima. Nüüd, kui tööd on lõpule viidud, näeb parvlaev väga hea välja. Me oleme rahul Tallinn Shipyardi teenustega ning kohati oli tööde kvaliteet oodatust isegi kõrgem,» kommenteeris M Hjorteseth Shipping mereoperatsioonide juht Mark-Rune Bannister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles