URR - ANSAMBEL U: EESTI RAHVUSRINGHÄÄLINGUS

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
URR - ANSAMBEL U: EESTI RAHVUSRINGHÄÄLINGUS
URR - ANSAMBEL U: EESTI RAHVUSRINGHÄÄLINGUS Foto: Kultuurikava.ee

T 15. aprillil kl 19 toimub Eesti Raadio 1. stuudios järjekordne kontsert sarjas "URR - U: rahvusringhäälingus".

Ansambel U: (www.uuu.ee) on üks aktiivsemaid nüüdismuusika ansambleid Eestis, kes on tuntust kogunud kõrgekvaliteedilise nüüdismuusika viimistletud esituste, julgete ideede, erilise kõla ja paindliku koosmängu poolest.

 "URR" on 2013. a alguse saanud ansambel U: ja Klassikaraadio koostöös toimuv kontserdisari, kus käsitletakse erinevaid tahkusid nüüdismuusikast. Lisaks esitatavale muusikale tutvustavad ansambli liikmed Taavi Kerikmäe ja Tarmo Johannes teoste, heliloojate ja valitud teemade tausta.

Sarja 6. kontserdi teema on "Elektroonika". Kavas:

John Cage "Radio Music" (1956)

Taavi Kerikmäe "Serge and Leon" (2014)

Kaija Saariaho "Six Japanese Gardens" (1994)

Tristan Murail "Winter Fragments" (2000)

Kaastegev Tammo Sumera, live-elektroonika. Kontserdist toimub otseülekanne Klassikaraadio eetris.

Erilist tähelepanu väärib ühe mainekama nn. spektraalhelilooja, Tristan Murail' teose "Winter Fragments" ettekanne. Tegemist on erakordselt nõudliku, nii instrumentaalse kõla kui elektroonilise kujunduse poolest detailideni läbi töötatud meistriteosega, mille elusat esitust on Eestis võimalik kuulata üliharva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles