Fotod: Pärnamäel avati uus jäätmejaam

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati Pirita linnaosas Pärnamäe kalmistu taga uus jäätmejaam,


Jaam on osa projektist, mille käigus rajas Tallinna ja Loksa ühine MTÜ Keskkonnateenused jäätmejaamad Pärnamäe ja Rahumäe kalmistute juurde ning ümberlaadimisplatsi Liiva kalmistu juurde.

Jäätmejaama aadress on Pärnamäe tee 36 ehk sama, mis Pärnamäe kalmistul, kuid jäätmejaama pääseb autoga mitte läbi kalmistu, vaid teiselt poolt Muuga teed mööda, kus on väljas vastav viit.

Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul oli Tallinna huvi eelkõige korrastada kalmistute ümbrused, mis olid aastate jooksul kujunenud prügiladustamise kohtadeks. Pirita linnaosavanem Tõnis Mölder lisas, et kodulähedase jäätmejaama avamine on rohelise linnaosa jaoks oluline sündmus ning kindlasti võetakse pakutavad võimalused linnaosa elanike poolt kiiresti omaks. «Meil on väga hea meel, et Pirita elanikel on nüüdsest üleliigsest vabanemine lihtsam, kiirem ja soodsam,» ütles Mölder.

Pärnamäe jäätmeplatsi suurus on 14291, 1 ruutmeetrit. Jäätmejaama ja selle juurdepääsutee maksumuseks kujunes 964 397, 81 eurot (ilma käibemaksuta). Jäätmete käitlemiseks soetati trummelsõel, puiduhakkur ning ratasekskavaator.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles