Telemees Tanel Talve pürib üksikkandidaadina europarlamenti

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teleajakirjanik Tanel Talve kandideerib ükiskkandidaadina europarlamenti ning lubab seal seista tavaliste eesti inimeste eest. 

Teleajakiranik Talnel Talve kandideerib ükiskkandidaadina europarlamenti ning lubab seal seista tavaliste eesti inimeste eest.
Teleajakiranik Talnel Talve kandideerib ükiskkandidaadina europarlamenti ning lubab seal seista tavaliste eesti inimeste eest.

Pühapäeval Tallinna kesklinnas Eesti toidu-ja käsitööpoes ajakirjanikele oma seisukohti tutvustanud Talve rõhutas, et on vaba igasugustest erakondlikest köidikutest, mistap seisab europarlamendis oma rahva, mitte ühe erakonna huvide eest. «Loodan, et minu poolt hääletavad inimesed, kes hoolib Eesti riigi ja rahva heaolust, mitte mingi erakonna või selle sõprade omast,» toonitas kandidaat, kelle meelest kulutatakse Eestis liiga palju energiat oma erakondliku asja ajamisele, selle asemel, et seista rahva huvide eest.

Talve lubab oma tulevasest töötasust kümme protsenti annetada omanimelisse fondi, mis hakkab toetama Eesti inimeste häid ideid. «Mingit bürokraatiat pole – idee tuleb mu kodulehele kirja panna ja rahvas saab ideede poolt hääletada. Enim hääli saanud idee saabki rahastuse,»tutvustas ta.

Talvet, kes on Anija vallavolikogu liige ja liikumise Kodukant eestkõneleja, oli tulnud toetama ka liikumise Kodukant tegevjuht Anneli Kana. «Meie jaoks on oluline, et Talve europarlamendi saadikuna hakkaks vahendama euroliidule kohalikke seisukohti ning teisalt tõlgiks euroliidu bürokraatlikud poliitikad kohalikule inimesele arusaadavaks,»rääkis Kana.

Saadikukandidaadi sõnul tahab ta Euroopas senisest enam juurutada Eestis edukaid e-lahendusi. «Euroopas kasutatakse neid vähe, kuid kulude kokkuhoid oleks üüratu,»sõnas Talve. «Nende miljonitega võiks teha midagi olulist näiteks 25 miljoni Euroopas allpool vaesuspiiri elava lapse heaks.»

Vaestuse ja tõrjutuse probleeme tutvustanud Riina Solman, üleeuroopalise vaesuse vastu võitlemise võrgustiku EAPN Eesti koordinaator ulatas Talvele allkirjastamiseks märgukirja, millele alla kirjutanud europarlamendi saadikudkandidaadid lubavad vaesuse vastu pühendunult võidelda.

Talve toetajate seas oli ka eelmistel valimistel üksikkandidaadina europarlamenti pääsenud Indrek Tarand. «Mina toetan kodanikualgatust. Kui europarlamenti pääseb ka rohkem üksikkandidaate, on see igal juhul väga hea,» märkis Tarand.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles