Peksja vastu enesekaitseks nuga kasutanud meest ähvardab vanglakaristus

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Tallinna kesklinnas mullu kevadel kahe peksja vastu enesekaitseks nuga kasutanud Egiptuse kodanikust noormeest ähvardab nüüd ühe ründaja vigastamise eest tingimisi vangistus.

.

Põhja ringkonnaprokurör Natalja Miilvee taotles Harju maakohtus kohtuvaidluses 24-aastase Amiri süüdimõistmist raske tervisekahjustuse tekitamises ja karistamist tingimisi nelja-aastase vangistusega, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Kriminaalasja eeluurimisel kogutud andmeil tekkis Amiril mullu 4. mai õhtul Tallinnas Narva maanteel kioskijärjekorras seistes konflikt 31- ja 32-aastase mehega. Üks mees sikutas Amiri abikaasat käekotist, mispeale Amir läks teda korrale kutsuma, kuid siis tungisid mehed Amirile kallale ning peksid teda käte ja jalgadega.

Pikali kukkunud Amir kasutas enesekaitseks nuga ning põhjustas ühele ründajatest raskeid käevigastusi, mispeale mehed lõpetasid Amiri peksmise, kuid Amir lõi teist meest kättemaksuks veel ühe korra noaga kõhtu, põhjustades talle eluohtliku vigastuse.

Teist meest noaga kõhtu lüües ei olnud Amir süüdistuse kohaselt enam hädakaitseseisundis ja pani toime kuriteo.

Kohtus tunnistas Amir end süüdi ja kahetses juhtunut, kuid väitis, et tahtis end ainult kaitsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles