Tallinnas arutati Lõuna-Kaukaasia ja Moldova kaitsealast abi

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas lõppes täna enam kui 20 riigi osalusel toimunud ümarlaud, mille käigus arutati kolme päeva jooksul Armeenia, Aserbaidžaani, Gruusia ja Moldova kaitsealast abistamist.

Kaks korda aastas toimuval ümarlaual vahetavad Lõuna-Kaukaasia riikides ja Moldovas kaitsealast abi osutavad riigid kogemusi ning lepivad kokku uutes ühisprojektides eesmärgiga muuta oma tegevus senisest tõhusamaks, teatas kaitseministeerium.

Ministeeriumi rahvusvahelise koostöö osakonna juhataja Kristjan Priki sõnul on kaitsealase abi puhul oluline, et samas piirkonnas tegutsevad riigid ei dubleeriks üksteist, vaid püüaks üheskoos saavutada rohkemat, kui see eraldi tegutsedes võimalik on.

«Eesti kui väga väikese riigi jaoks on kaitsealase abi ressursid äärmiselt piiratud ja seetõttu on säärastel koordinatsiooniüritustel meie jaoks suur tähtsus,» rääkis Prikk.

Eesti on ümarlaua üks asutajariikidest. Esimene sarnane kohtumine toimus 2003. aastal Tartus ning järgmine ümarlaud on kavas 2010. aasta sügisel Bulgaarias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles