Missugune on Tallinna liiklus tuleval nädalal?

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates esmaspäevast Pärnu maanteel trammid ei sõida ja Vineeri tänavast Tõnismäeni on avatud üks sõidurada, kuhu peavad mahtuma nii autod kui bussid.


Mööda Pärnu maanteed kesklinna poole sõites on juba Järvel väljas kollased hoiatussildid. Üks võimalus ummikutest pääsemiseks on pöörata paremale Järvevana teele ja sõita sealtkaudu tartu maanteele või siis läbi tunneli ja teha tagasipööre Tehnika ja Veerenni tänava poole. Või siis pöörata veel rohkem paremale ja sõita mööda Filtri teed Juhkentali tänava ja bussijaama poole.

Teine variant on teha Pärnu maanteelt vasakpööre Tammsaare teele ja sõita kesklinna näiteks mööda Sõpruse puiesteed ja Endla tänavat.

Kes otsustab siiski mööda Pärnu maanteed kesklinna poole sõita, peab arvestama mitmete muudatustega viaduktist kesklinna pool. Kõigepealt on keelatud parempööre Vineeri tänavale. Samuti vasakpööre Luha tänavale. Selleks, et sõita näiteks Nõmmelt tulles Uude Maailma, soovitab transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa teha Järvel parempööre Järvevana teele, sõita läbi Ülemiste liiklussõlme tunneli ja kohe tunnelist väljes teha paremale tagasipööre.

See variant võib väiksemate kogemustega sõidukijuhis küll segadust tekitada, sest vahetult enne tunnelisse sisenemist ei viita ükski märk sellele võimalusele. Aga tehes paremast reast tagasipöörde, on võimalik sõita mööda Tehnika tänava pikendust Veerenni tänava poole või Pärnu maantee viadukti alt läbi. Samuti pääseb sealtkaudu Filtri teelt Juhkentali tänava ja bussijaama poole.

Pärnu maanteel on linna siseneval suunal säilinud küll parempööre ajakirjandusmaja alt läbi Tatari tänavale. Küll aga on kesklinnast väljuval suunal kadunud vasakpööre sinnasamasse. Tagasipööramine saab remondis oleval lõigul üldse problemaatiline olema, sest trammitee asemel saab olema kraav.

Kesklinna poole sõites on lahti veel parempööre Liivalaia tänavale. Üle Liivalaia-Suur-Ameerika ristmiku sõitnud sõidukijuhil aga enam valikuvõimalusi pole. Enne kino Kosmost suunatakse kõik sõidukid, kaasa arvatud liinibussid, Tõnismäe tänavale, kus on ainult üks sõidurada. Edasi viib tee Kaarli puiesteele ja Vabaduse väljakule, kus bussid jätkavad oma tavapärast marsruuti. Osa busse teeb selleks vasakpöörde Pärnu maanteele.

Kaarli puiesteel on muutunud ka see, et nüüd saab sealt sõita Roosikrantsi tänavale, mille suund on muutunud ja tänava ots laiemaks tehtud. Meeles tuleks pidada ka seda, et Palace’i hotelli eest ei saa enam teha parempööret Pärnu maanteele.

Linnast väljuv suund kulgeb samamoodi Pärnu maanteelt üle Vabaduse väljaku Kaarli puiesteele ja sealt ümber Kaarli kiriku mööda Tõnismäe tänavat taas Pärnu maanteele, kus on jällegi vaid üks sõidurada, kuhu peavad mahtuma nii bussid kui autod.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles