Teleseriaali «Õnne 13» Alma sai lembesalmiku

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna raamatumessilt loodetakse leida soodsa hinnaga lugemisvara.
Tallinna raamatumessilt loodetakse leida soodsa hinnaga lugemisvara. Foto: Martin Ilustrumm

Teleseriaali «Õnne 13» austajad võivad rõõmustada: täna kell 16 esitletakse Tallinna raamatumessil Einar Karmiku raamatut «Lembesalmik Almale. Luululuule laulud». Esitlust juhib Ago-Endrik Kerge, osalevad Helgi Sallo ja Teet Kallas,
klaveril soleerib Viive Ernesaks.

See omapärane  luulekogu on inspireeritud Õnne tänava Alma ja tema austaja Einari loost. «Teemade valik on siin laialdane alates armust, valust, mõtisklustest ja lõpetades filosoofilise kõikemõistvusega,» kirjutab Ago-Endrik Kerge lembesalmiku saatesõnas.

«Tähelepanuväärsed on Einar Karmiku tähelepanekud õnne, viimse armastuse, saabunud eluõhtu rõõmude kohta jne. Eriti muljetavaldavad on tema melanhoolsed passaažid õnneihalusest ja õnnetänavalt leitu suhtes. Nagu ta ise ühel nukrushetkel allakirjutanule tunnistas – kui juba Petrarcal oli Laura, miks siis temal, Einaril, ei või muusaks olla Õnne tänava Alma,» kirjutab Ago-Endrik Kerge. Raamatu kirjastajaks on SE&JS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles