Video: trammitee ümberehitus annab Pärnu maantee äärsetele äridele surmahoobi

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Läks tee, mingu hinnad,» kuulutas allahindluse silt Finewine veinipoe uksel. Veel mõned loetud tunnid said kliendid allahindlust kasutada, siis sulges õdus veini- ja gurmeepood Tallinna kesklinnas uksed.

Finewine kauplus on üks esimesi kesklinnas Pärnu maantee ääres asuvaid ärisid, mis trammitee ümberehituse tõttu suletakse. Firma tegutseb aga edasi ning otsib võimalust pood mõnes teises kohas avada.

Teised Pärnu maantee alguses äri ajavad ettevõtjad püsivad ebamäärasel ooterežiimil ning loodavad endi sõnul küll parimat, ent uste sulgemisega, vähemalt suvekuudel on arvestanud ka tänava ääres asuvad söögikohad St. Patricku pubi ja Cafe VS. «Meie ettevõte sai sellest suuremahulisest projektist teada kaks nädalat enne remondi algust. Info laekus meile redileandjalt, mitte linnalt, » rääkis St. Patricks pubi esindaja Priit Vahe. «Meie poole pole pöördunud ükski tööde projekteerija, et uurida meie vajadusi või selgitada, kuidas lahendatakse ligipääs ettevõtte töötajatele, klientidele või kaubaga varustamisele.»

 Cafe VS üks omanikest, Sten-Erik Jantson ütleb, et neid teavitati ümberehitusest, mis ärile surmahoobi anda võib, vaid kuu aega enne tööde algust. «Cafe VS on üks väheseid kohti Tallinnas, mis tegutsenud 15 aastat. Oleks väga kurb, kui linnavõimu rumala käitumise pärast tuleb äri kinni panna,» nentis ta. «Kindlasti on meie rentnikud murelikud, nende jaoks kujutab nii kuid kestev teeremont kui ka hilisem parkimiskohtade kadumine suurt probleemi,» kinnitas Kawe Plaza büroohoone turundusjuht Erko Karing.

Teeäärsete parkimiskohtade kaotamise pärast tunneb muret ka Pärnu maantee ääres elitaarset La Perla pesupoodi pidav ärinaine Kersti Toots. «Parkimise kaotamine pole ettevõtjasõbralik, Pärnu maantee on üks linna tuiksoon ja sellest ei saa teha jalakäijate tänavat,» leiab ta. «Praegune plaan on läbimõtlematult tehtud, parkimisvõimaluse peaks jätma.»

Ettevõtjad saatsid ka abilinnapea Taavi Aasale, linnaplaneerimise- ja transpordiametile murekirja, millele seni veel pole vastust saadud. Transpordiameti juhataja Andres Harjo polnud kirjaga jõudnud veel tutvuda, kuid nentis, et üllatusena ei tohiks ümberehitus kellelegi tulla, sest vastavasisulise kokkuleppe sõlmisid majandus-ja kommunikatsiooniministeerium, linn ning toonane trammi- ja trollibussikoondis juba 2011. «Kui tahame kesklinna autovabana näha, kaovad esimesena teeäärsed parkimiskohad. Kui tahame ühistransporti eelistada, tuleb see kellegi teise arvelt,» sõnas ta. «Tartu maantee ehitusel olid samad küsimused päevakorras, praegu on aga kõik rahul. Mida rohkem keskenduda jalakäijatele, seda parem,» annab Harju ettevõtjatele nõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles