Kaitseliit võitleb nädalavahetusel Saue linnas võõrvägede üksusega

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliitlased aktsioonis.
Kaitseliitlased aktsioonis. Foto: Ants Liigus

Kaitseliit korraldab 5.-6. aprillil Saue linnas õppuse, millest võtavad osa Saue sisekaitsekompanii ja lahingrühm ning Keila malevkonna teised sisekaitseüksused.


Tegu on ühega ettevalmistavatest etappidest suurõppusele «Saue lukku», mis on plaanitud aastasse 2015, teatas Saue linnavalitsus.

Nädalavahetuse õppus leiab aset linnas Keila maantee ja Tallinn-Keila raudtee ning Tule, Pärnasalu ja Tammetõru tänava vahelisel alal. Kaitseliitlaste baaslaager asub Tõkke põigus alajaama taga.

Saue kompanii kaks rühma jõuavad Sauele 5. aprillil kell 13. Legendi kohaselt on linnas kahe jao suurune «võõrvägede üksus», kes vaatleb piirkonda ja kogub linnaelanikelt infot.

«Vaenulike jõudude» ja Saue kaitseliitlaste vahel toimub lahingtegevus, mis tähendab ka tulistamist. Lahingtegevust võimaliku tulistamisega on oodata 5. aprillil, kuid mitte pärast kella 23 õhtul. Laupäeva öösel vastu pühapäeva patrullivad kaitseliitlased piirkonnas kogu öö etteantud marsruutidel. 6. aprilli hommikust lõunani osutab «vaenlane» aktiivset vastupanu, on oodata pidevaid stiihilisi lahinguid, õppus lõpeb Keskuse pargis.

Kaitseliitlased rõhutavad, et tegu ei ole demonstratsioonesinemisega linnarahvale, vaid osaga väljaõppest, ja ootavad sauelastelt mõistvat suhtumist. Kaitseliitlased paluvad elanikel mitte tulla uudistama ja lasta neil õppust normaalselt läbi viia.

Kaitseliitlased liiguvad mööda tänavaid, vestlevad piirkonna elanikega, uurides, kas ei ole võõraid liikumas nähtud. Aedadesse või majadesse nad ei sisene. Nad püüavad liiklust mitte takistada, kuid paluvad elanikel piirkonnas liikudes olla tähelepanelikud.

Kaitseliitlased kasutavad õppusel relvi ja laskemoona imiteerivaid vahendeid ning matkivad konflikti vastastega. Õppus ei kujuta ohtu osavõtjatele ega elanikele. Lõpplahingu koht on piiratud lintidega ja kõrvaliste isikute sattumine lahingualale on välistatud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles