Tuhat korda head ööd (Tusen ganger god natt)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhat korda head ööd (Tusen ganger god natt)
Tuhat korda head ööd (Tusen ganger god natt) Foto: Kultuurikava.ee

Rebecca on üks maailma parimatest sõjafotograafidest. Ta saab raskesti viga pildistades Kabulis nais-enesetaputerroristi. Koju jõudes plahvatab veel üks pomm – abikaasa ja tütred esitavad talle ultimaatumi: kas töö või perekond.



Pinev atmosfäär. Rituaalne pesemisriitus. Hoiatav turvavöö ja –vesti naisterahva kehal. Religioosne tseremoonia? Oleme Kabulis, koos naisega, kes on kohe-kohe valmis päästma lahti surma ja hävingu. Kogu operatsiooni filmib üles fotograaf Rebecca, üks maailma edukamaid sõja-fotograafe. Kuid seekord kaotab Rebecca peaaegu oma elu...



Hiljem kodus kinnitab abikaasa Marcus Rebeccale, et armastab teda, aga ei soovi enam elada pidevas hirmus ja teadmatuses. Eriti seetõttu, et nende kaks tütart, 7-aastane Lisa ja 13-aastane Steph, vajavad oma ema. Steph eriti, kes on sulgumas oma enda maailma, kus pole ema jaoks kohta.



Rebecca vannub Marcusele, et ta ei lähe enam kunagi sõjatandrile. Kuid veendumus, et tema fotod suudavad maailma muuta, teevad väga raskeks tema otsuse tööst eemale jääda ja edaspidi elada tavalist elu ema ja abikaasana. Siis tuleb pakkumine pildistada põgenikelaagrit Keenias, kohas, mis on väidetavalt nii ohutu, et emal lubatakse tütar Steph kaasa võtta...



Orig.: „Tusen ganger god natt“, inglisk. „A Thousand Times Good Night“


Tootjamaa: Norra, Iirimaa, Rootsi 2013


Rezhissöör: Erik Poppe


Osades: Juliette Binoche, Nikolaj Coster-Waldau, Lauryn Canny, Adrianna Cramer Curtis


Filmi pikkus: 117 min., keel: norra, inglise


Treiler:


Filmi levitaja: Estinfilm

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles