COPPÉLIA Léo Delibes’i ballett

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

COPPÉLIA Léo Delibes’i ballett


Ernst Theodor Amadeus Hoffmanni jutustuse "Uneliivamees" ainetel


Maailmaesietendus 2. mail 1870 Opéra Paris’s


Esietendus Rahvusooper Estonias 4. märtsil 2010Etendus on kahe vaheajaga ja kestab 2 t 25 min



Koreograaf-lavastaja: Ronald Hynd (Inglismaa)


Muusikaline juht ja dirigent: Mihhail Gerts


Dirigent: Risto Joost


Kunstnik: Roberta Guidi di Bagno (Itaalia)


Koreograafi assistent: Marilyn Vella-Gatt (Inglismaa)



1870. aastal Opéra Paris’s esietendunud „Coppéliat“ saatis esietendusest alates suur publikumenu ja nii on see kaunis ballett püsinud teatrite repertuaaris pea poolteist sajandit.



"Rõõmus ja värvikas ballett, mis sobib nii lastele kui ka täiskasvanutele!"


Daily Express



"Pole midagi paremat kui "Coppélia!"


Daily Telegraph



Ronald Hyndi koreograafia on juba mitu hooaega vaimustanud English National Ballet’ publikut. Koreograafia põhineb Marius Petipa versioonil ja pakub kaunist klassikat Delibes’i imelise muusika saatel.



Mänguasjameister doktor Coppélius on loonud endale elusuuruses nuku Coppélia ja tema ainsaks sooviks on nukk ellu äratada. Kui Coppéliusele näib, et see on tal viimaks õnnestunud selgub, et noored armastajad Swanilda ja Franz on mänginud talle vingerpussi. Lugu saab läbi eksituste ja seikluste õnneliku lõpu Swanilda ja Franzi rõõmsal pulmapeol.



„Selles loos pole printsi ega printsessi. Lugu räägib külainimestest, poisist ja tüdrukust, kelle armastus on väga lihtne – pole luike ega uinuvat kaunitari. Usun, et seepärast ongi „Coppélia“ olnud balletina nii populaarne, et inimesed saavad end tegelastega samastada. See on väga armas lugu.“


- Ronald Hynd



„See oli üks esimestest ballettidest, milles me Agega Inglise Rahvusballeti esitantsijatena kaasa tegime. „Coppélia“ on väga kaunis ja muinasjutuline!“


- Toomas Edur, Rahvusooper Estonia Balleti kunstiline juht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles