EKSKLUSIIV! Vaata katkendeid Eesti Draamateatri lavastusest «Wabadusrist», mis räägib Pätsi ajastust

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinncity toob eksklusiivselt oma lugejate-vaatajateni katkendid reedel, 4. aprillil esietenduvast Eesti Draamateatri lavastusest «Wabadusrist», mis käsitleb  poliitilisi mänge tagatubades aastatel 1924–1940, kui riigijuhiks oli Konstantin Päts.

Lavastuse läbivaks teljeks on koorekihi klubi Centum, kus tehti poliitikat, aeti äri, peeti balle, võeti vastu Euroopa diplomaate ja kuninglikke päid, spioneeriti. Lavastaja sõnul on 95% sellest, mida laval räägitakse, faktipõhine.

«Põhjus, miks seda lugu teha tahtsin, on see, et hakkasin nägema ühiskonnas taaskorduvaid käitumismustreid, » rääkis lavastaja. «Teame esimese Eesti Vabariigi ajast ainult paraadportreesid. Kui ajalooline materjal läbi töötada, selgub, et pilt on hoopis teine,» rääkis lavastaja. Vaata videointervjuud ja katkendeid lavastusest!

Uuslavastus: Indrek Hargla „Wabadusrist“

Esietendus 4. aprillil 2014
Lavastaja Hendrik Toompere jr
Kunstnik Ervin Õunapuu
Muusikaline kujundaja Lauri Kaldoja
Liikumisjuht Üüve-Lydia Toompere

Osades Ivo Uukkivi, Ain Lutsepp, Tiit Sukk, Tõnu Oja, Jüri Tiidus, Harriet Toompere, Guido Kangur, Indrek Sammul, Uku Uusberg, Roland Laos, Raimo Pass, Marta Laan, Liisa Pulk, Liis Haab, Lauri Kaldoja

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles