Kallist rasketehnikat varastanud jõuk anti kohtu alla

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab viit inimest rasketehnika varastamiseks loodud kuritegelikku ühendusse kuulumises.

Prokuratuur esitas süüdistuse vargusteks loodud kuritegelikku ühendusse kuulumises Raidole (35), Aivole (48), Märdile (37), Arturile (28) ja Raunole (35), kes olid süüdistuse kohaselt seotud kuue ekskavaatori ja laaduri varguse või vargusekatsega, mis pandi toime Tallinnas ja Harjumaal aastail 2012-2013.

Neist kolme viimast süüdistatakse ka kuritegelikul teel saadud vara omandamises, hoidmises ja turustamises. Samuti süüdistatakse ühes varguses osalemises Erot (41).

2012. aasta augustis varastati Saku vallast 28 600 eurot maksev laadur-ekskavaator JCB, mida varjati kuni järgmise aasta suveni Eestis ja müüdi seejärel Leetu.

2013. aasta mais üritati aga Saue vallast varastada ekskavaatorit JCB väärtusega 35 000 eurot, kuid see ei käivitunud. Mullu juunis varastati Saku vallast 17 400 eurot maksev miniekskavaator Volvo, mis anti politseile välja pärast kuriteos kahtlustatavate kinnipidamist mullu sügisel.

Samuti püüti eelmise aasta juunis Tallinnas Mustamäel ettevõtte territooriumilt varastada 42 000 eurot maksvat ekskavaatorit Komatsu. Kuna see ei käivitunud, siis võeti ära hoopis kõrval seisnud sama marki ekskavaator, mis oli väärt 88 800 eurot. Politsei peatas ekskavaatori sündmuskoha lähedal ja pidas selle roolis olnud mehe kinni.

Viimane vargus toimus mullu 10. septembril, kui Saue linnast varastati 80 000 eurot maksev frontaallaadur Catepillar. Paar päeva hiljem tabas politsei varastatud laaduri 30 kilomeetri kaugusel Tallinnast, kui masinat üritati Leetu transportida.

Kolm süüdistatavat kuuest olid uurimisandmeil seotud ka Soomest varastatud paadimootori Eestisse vedamise ja müümisega.

«Õnneks sai politsei enamiku varastatud tehnikat kätte ja sellega hoiti suurem kahju ära,» ütles menetlust juhtinud Põhja ringkonnaprokurör Rita Siniväli.

Kriminaalasja kohtueelse uurimise viis läbi Põhja prefektuuri varavastaste kuritegude keskteenistus ja menetlust juhtis Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles