Tallinna Euroopa kool sai Euroopa koolide rahvusvahelise akrediteeringu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Märtsis 2014 jõudis lõpule akrediteerimisprotsess, mille käigus sai augustis 2013 uksed avanud Tallinna Euroopa kool ametliku akrediteeringu Euroopa koolide õppekaval baseeruva üldhariduse pakkumiseks.


Akrediteering tõendab, et koolis pakutav õpe on tunnustatud nii Euroopa Liidu riikides kui ka väljaspool seda. SA Innove juhatuse liikme Robert Lippini sõnul on sellisel tasemel rahvusvahelise õppekavaga õppevõimaluste pakkumine lisaväärtus Eesti riigile mainele.

«Eestisse elama asudes vajavad Euroopa Liidu teenistujad, väliseksperdid, diplomaadid jt ka toimivat ja mugavat teenusvõrku oma peredele. Euroopa koolid võimaldavad ühtset haridust Euroopa Liidu piires ja on nii üheks tugevaks argumendiks Eestisse asumisel,» lausus Lippin.

Seitsme toimimiskuu jooksul on rahvusvahelise kogukonna huvi kooli vastu olnud suur ja tagasiside koolile igati positiivne.

Kooli direktor Olavi Otepalu ütles, et senise kogemuse taustal on kooli vastu tekkinud usaldus, mille tõenduseks on nüüd ka kinnitatud rahvusvaheline akrediteering. «Meie kool pakub kõrgetasemelist ja rahvusvaheliselt tunnustatud üldharidust kõigis kooliastmetes ja kooli eripäraks võib pidada veel fakti, et põhikooli tasemel ehk kuuendast kuni üheksanda klassini pakutakse tunnustatud rahvusvahelise õppekava tasemel õpet ainsa koolina Eestis,» kinnitas direktor.

Hetkel õpib Tallinna Euroopa Koolis 97 õpilast ja kogu kooliperes on esindatud 36 eri rahvust. Õppetöö toimub põhiliselt inglise, prantsuse ja saksa keeles. Lisaks sellele on suur rõhk muude võõrkeelte õppel. Õppetegevuse aluseks on Euroopa koolide õppekava, mille koostamisel on lähtutud kõigi Euroopa Liidu liikmesriikide poolt esitatud nõuetest.

Tallinna Euroopa Kool asutati 2013. aastal haridus- ja teadusministeeriumi algatusel SA Innove poolt. Kooli asutamise ajendiks oli vajadus pakkuda haridusvõimalusi 2012. aastal Tallinnas tegevust alustanud Euroopa Liidu IT Agentuuri töötajate, aga ka kõigile teistele välisriikidest Eestisse saabunud ekspertide, diplomaatide, õppejõudude ja teiste töötajate lastele.

Lisaks Tallinna Euroopa Koolile on riigi toel loodud võimalused rahvusvahelise üldharidust omandamiseks veel ka Tallinna Inglise Kolledžis ja Tartu Miina Härma Gümnaasiumis, kus õpet viiakse läbi Rahvusvahelise Bakalaureuseõppe Organisatsioon õppekava järgi (IB õppekava).
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles