Tuhandete eurode eest ilu: Kaarli puiestee saab linnavalitsusega harmoneeruvad lillevaasid

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavalitsus.
Tallinna linnavalitsus. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna päevaks, 15. maiks paigutab linn Tallinna kesklinna Kaarli pst liiklussaarele lillevaasid, mis harmoneeruvad linnavalitsuse ja Vene teatri hoonetega. Lillevaaside ostmiseks ja paigaldamiseks ning lilletaimede istutamiseks ja  hooldamiseks eraldatakse reservfondist 14 620 eurot.

Maastikuarhitektuurne element koosneb kümnest suurest läbimõõduga 1350mm ja kõrgusega  450mm kaasaegse disainiga lillevaasist, mis jäävad aastaringselt linnaruumi. Igasse vaasi istutatakse maikuus kevadlilled ja juunikuus suvelilled.

Tallinna Keskkonnaamet on töö teostamiseks küsinud võrdlevaid hinnapakkumisi. Madalaima maksumusega hinnapakkumise kohaselt on lillevaaside ostmise maksumus 10 420 eurot ning lilletaimede istutamise ja hoolduse maksumus 4 200 eurot koos käibemaksuga. Töö maksumus kokku on 12 183,33 eurot käibemaksuta ja 14 620 eurot käibemaksuga.

Kaarli puiestee liiklussaar on linnajuhtide teatel valitud eelkõige silmapaistvuse eesmärgil, asudes Tallinna linnavalitsuse hoone lähedal ning olles nähtav nii autoga kui ka jalgsi liikujatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles