Kalamaja elanikud ei nõustu parkimise kompromissvariantidega

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niine tänav Kalamajas peaks uue plaani järgi muutuma kahesuunaliseks.
Niine tänav Kalamajas peaks uue plaani järgi muutuma kahesuunaliseks. Foto: Priit Simson

Kalamaja elanikud avaldasid täna pöördumise, milles annavad teada, et ei ole rahul Tallinna linnavalitsuse suutmatusega loogiliselt põhjendada, miks linnaosa parkimiskorda peaks muutma, sest parkimine ei ole seal probleemne.

«8. juunil toimunud Põhja-Tallinna halduskogu koosolekul linnavalitsuse pakutud kompromissvariandid tasulise parkimise osas ei leidnud Kalamaja elanike poolt mitte mingisugust heakskiitu – osalenud ei soovi, et Kalamaja muutuks tasulise parkimise piirkonnaks, sest parkimine Kalamajas ei ole probleemne,» seisab pöördumises, millele on Kalamaja tasulise parkimisala vastase liikumise nimel alla kirjutanud Juho Kalberg.

«Kogunenud ei ole nõus linnavalitsuse järgmisel päeval tehtud teemakohase avaldusega, mis ei kajasta kuidagi eelmisel päeval koosolekul valitsenud seisukohti,» seisab avalduses.

«Abilinnapea Taavi Aasa sisutud sõnavõtud, elanike häälele kurdid kõrvad ja vastamata küsimused, samuti linnavalitsuse põhjendused, et «välismaal tehakse ka nii», ei ole kalamajalaste jaoks argumendid – igale küsimusele «miks?» peab järgnema loogiline põhjendus, teisel juhul on tegemist mingit muud eesmärki täitva, elanikele arusaamatu ja seega ka mittenõustumist esile kutsuva plaaniga,» kirjutab Kalberg.

8. juunil toimunud koosolekul selgus linnavalitsuse esindajate vastustest, et uuringut parkimise teemal pole läbi viidud. Kaebekirjade arv ja päritolu on ebaselge, seega tugineb kogu plaan arusaamatutele ja ebamäärastele alustaladele.

«Kuni küsimused ei ole saanud argumenteeritud ja loogilisi vastuseid, ei saa kohalikud elanikud tasulise parkimisala laienemisega mitte mingil moel nõustuda,» kirjutab Kalberg.

Linnavalitsuse viidatud võimalike probleemide lahendamiseks ulatab liikumine linnale abikäe ja teeb siinkohal ettepaneku muuta Põhja puiestee ja teised Kalamaja kesklinna poolsed tänavad kuni Linnahallini taas priiks parkimistsooniks.

Kalamaja tasulise parkimisala vastasel liikumisel on üle 2300 toetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles