Õismäe servale kavandatakse kuut kõrghoonet

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õismäe.
Õismäe. Foto: Arne Maasik

Tallinna linnavalitsus otsustab homsel istungil Õismäe servale, Haabersti ristmiku naabrusse kõrghooned rajada võimaldava detailplaneeringu vastuvõtmise.

Õismäe tee 147a ja 147b kinnistute ja lähiala detailplaneering loob võimaluse rajada 6,6 hektari suurusele planeeringualale kuut 15-30-korruselist korterelamut, kolme- ja neljakorruselise ärihoone ning kaks parkimismaja.

Olemasolevad 16-korruselised korterelamud ja ühekorruselised tootmishooned säilivad olemasolevas mahus. Samuti on detailplaneeringuga lahendatud ala heakorrastus ja haljastus, juurdepääsud, parkimine ning tehnovõrkudega varustamine.

Pärast vastuvõtmist korraldavad Tallinna linnaplaneerimise amet ja Haabersti linnaosa valitsus detailplaneeringu avaliku väljapaneku.

Planeeritav maa-ala asub Haabersti linnaosas Väike-Õismäe elurajoonis Õismäe tee, Ehitajate tee ja Paldiski maantee vahelises kvartalis. Kinnistud on heakorrastatud. Õismäe tee 147b kinnistul asub sõiduautode parkla ning Õismäe tee 147a kinnistu on kasutusel haljasalana. Planeeritava maa-ala kohta ei ole varem detailplaneeringut kehtestatud.

Planeeringu eesmärgiks on luua omanäoline kogum kõrgetest ja saledatest elamutest. Elutsooni ümber rajatakse müra- ja tuuletõmbe kaitseks madalam hoonestus, mis tagab õdususe ja turvalisuse.

Detailplaneeringuga korrastatakse ka olemasolev linnaruum, likvideeritakse hiiglaslikud avaparklad ja rajatakse tänaste tornmajade tarbeks lisaparkimismajad. Planeeritavate parkimismajade katused haljastatakse ja muudetakse esteetilisteks puhkekohtadeks. Alale on ette nähtud mänguväljakud erinevas eas lastele.

Täiskasvanutele on planeeritud puhkekohad katuseaias, kuhu paigaldatakse erinevaid istumiskohti: pargipinke, lamamistoole jne, ehitatakse ka mõned varjualused, kuhu on võimalik rajada ka grillinurgad.

Katuseaedadesse rajatakse laudteed ja nende vahele haljasalad. Väljapoole katuseaedu on planeeritud erinevad spordiplatsid - spordiatraktsioonid, korvpalliväljak, kus talvel on võimalik uisutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles