Tammsaare teel tabati suitseva bussiga sõitnud purjus bussijuht

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei sai veidi enne kella 15 ühelt linnakodanikult teate, et Tallinnas sõidab mööda Järvevana teed kahtlane buss, mis suitseb.


«Politsei läks kontrollima ja kutsusime kohale ka päästjad. Selgus, et bussil olid pidurid peal, need olid üle kuumenenud ja suitsesidki,» rääkis Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich.

Ta lisas, et politsei kontrollis ka bussijuhti ning teda ootab ees kriminaalmenetlus, kuna tal mõõdeti enam kui pooleteisepromilline joove.

Tegemist oli Hansabussile kuuluva Volvo reisibussiga. Ettevõtte juhatuse esimehe Neeme Tammise sõnul asuti tegutsema niipea, kui tuli info, et üks tellimusele teel olnud bussijuht on kahtlase olekuga. «Püüdsime juhiga kohe kontakti saada, kuid edutult. Asusime teda püüdma – logistikameeskond jälgis GPS-iga bussi liikumisteekonda ning sõitsime talle vastu, et bussi peatada,» rääkis Tammis.

«Meie logistik märkas, et suitsev buss oli peatunud Mustamäel Sõpruse puiesteel, ja pidi tõdema, et roolis olnud juht on ilmselges joobes. Bussijuht oli sõitnud käsipiduriga, mistõttu ajas buss välja sinist suitsu. Eemaldasime juhi roolist ja andsime ta üle vahepeal kohale saabunud politseile,» lisas ta.

Tammise sõnul on ettevõttes alkoholi ja teiste meelemürkide suhtes nulltolerants ja selle koha pealt ollakse väga kategoorilised. «Ei mäleta, et Hansabussi 18-aastases praktikas oleks ükski meie juht alkoholijoobes roolis olnud. Sellised juhtumid nagu täna on lubamatud ja andestamatud ning sellisel inimesel meie ettevõttes ega üldse bussijuhina kohta pole. Olen tänulik politseile ja Hansabussi meeskonnale kiire reageerimise eest ning samuti siirad tänusõnad aktiivsele linnakodanikule, kes kahtlaselt käituvast juhist politseile teada andis ning tema järgi sõitis, hoides politseid kursis,» lausus Tammis.

«Bussijuht oli pika staažiga. Hansabussis oli ta töötanud 4,5 aastat ja varem pole temaga probleeme. Lõpetasime temaga töösuhte koheselt. Intsidendis osalenud buss läheb ülevaatusele ja remonti,» kinnitas Hansabussi juht.


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles