Hilton hotelli ehitusel sai tööline surma

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kella 11 ajal juhtus Tallinnas Hiltoni hotelli ehitusplatsil tööõnnetus, milles sai üks tööline surma.

Gonsiori ja Kreutzwaldi tänavate nurgal asuval ehitusplatsil juhtus õnnetus, kui betoonist vaiade maasse rammimise masinal kukkus alla metallist mitmesajakilone korv ja tööline jäi selle alla.

Päästjad püüdsid meest elustada, kuid tööline suri sündmuskohal. Kohapeal olnud ehitaja sõnul suri mees silmapilkselt.

Tööõnnetuse tagajärjel hukkunud 48-aastane töömees oli puurvaia puurimistöid teostanud ettevõtte AS Savi staažikas töötaja. Tegemist on ehitusobjekti peatöövõtja AS Merko Ehitus Eesti pikaajalise koostööpartneriga, teatas ettevõte. Töötaja kandis nõuetekohast kaitseriietust ja kiivrit. AS Merko Ehitus Eesti ja AS Savi avaldavad hukkunu lähedastele siirast kaastunnet.

«Ehitustööline seisis õnnetuse hetkel vaiapuurimismasina puurlaua peal ja märkis betoonpostile pikkusnumbreid, kui seni teadmata põhjusel pääses tema kohal asunud metallist tööplatvorm kinnituskohast lahti. See kukkus meesterahvale peale, kes suri saadud vigastustesse kohapeal. Tööõnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks on uurimist alustanud tööinspektsioon ning kriminaalmenetlust politsei,» ütles tööinspektsiooni pressiesindaja Sander Sõõrumaa.

Käesoleva aasta esimese kolme kuuga on juhtunud 987 tööõnnetust ja täpsustamisel on 135 juhtumi asjaolud, surmaga on lõppenud 3 tööõnnetust. 2013. aastal toimus 4180 tööõnnetust, millest 20 õnnetust lõppes surmaga.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles